Försök och fel: Återskapande Restaurang Sweet Potato Fries

Vi blåses bort med vår framgång att göra extra krispiga potatis den andra veckan genom att paraffinera dem och kasta dem med salt innan de rostas. Kryddiga ugnsbakade sötpotatisfries har varit en annan pågående besatthet av oss, så vi undrade omedelbart om samma teknik kunde fungera igen.

Riktigt bra sötpotatisfries är en överraskande svår sak att uppnå. Även i restauranger, kommer de ofta halka, fuktiga och det exakt motsatta krispiga. Vi har provat hög värmebakning, stekning, blötläggning av de skurna bitarna i kallt vatten, som börjar med en varm bakplåt och ett dussintals andra små tweaks och uppfinningar i vår strävan efter en bättre sötpotatissteka hemma.

Med denna teknik av parboiling och kasta med salt, vi känner att vi kommer nära. Vi skivade sötpotatisarna i kilar och kokade dem i bara två minuter för att mjuka utsidan. En snabb skaka med koshersalt och olivolja och i ugnen gick de.

Först blev vi besvikna. Friesen bruna inte så mycket som vi skulle ha velat. Utsidan kände sig torr, men blev inte riktigt krispig.

Den verkliga skillnaden var i strukturen. Sötpotatisfries slutar ofta med en grönaktig konsistens på insidan, men dessa sötpotatis kände sig fasta och hade en bra bit. Vi kunde dunka dem i doppsåsen utan att oroa sig för att de skulle bryta av eller vara för lätta att skopa något upp.

Dessa var verkligen närmast restaurangfries som vi någonsin har fått. Vi kan inte vänta med att prova igen och kombinera tekniken med andra som vi har försökt i det förflutna. Vi tror att föruppvärmning av bakplåten och eventuellt lägga till äggvita (eller panko-smulor ?!) tillsammans med olivoljan och saltet under kastet steg kan få oss ännu närmare perfektion.

Har någon av er haft framgång med att göra krispiga söta potatisfries hemma?

Close-to-Restaurant Sweet Potato Fries
Serverar 4 som förrätt

2 medelstora sötpotatis
1 matsked olivolja
1 matsked + 1 tesked kosher salt

Förvärm ugnen till 450 °.

Skär sötpotatisen i kilar med stekpannor. Placera dem i en sås kruka med en matsked kosher salt och tillräckligt med vatten att täcka. Täck och koka. Koka sedan koka upp i två minuter tills potatisen är mjuk på utsidan men fortfarande fast i mitten. Dränera omedelbart.

Kombinera de dränerade sötpotatisarna, en tesked koshersalt och en matsked olivolja i en blandningsskål. Skydda med en inverterad matplatta och skaka för att grova upp sidorna av sötpotatisen.

Sprid sötpotatisen i ett enda lager på ett bakplåt. Baka i 10 minuter och vänd sedan potatisarna. Baka i ytterligare 5-7 minuter, tills potatiserna är torra på beröringen och bruna på vissa ställen.

Ät så snart de är coola nog att hantera!

Relaterad: Ketchup med en sparka! Tillsätt Curry Powder

(Bilder: Emma Christensen)