Förrätt Recept: Queso Fundido

Jag har en sak för varm smältig ost. (Jag har en sak för hett, smältande någonting.) Denna queso fundido är en av mina favoritfavoriter på heltid. Det är ooey, gooey och perfekt för delning, även om du förmodligen inte vill.

Jag växte upp älskande Tex-Mex white queso (fortfarande gör) men det jag verkligen längtar efter idag är en stor skål med queso fundido. Jag upptäckte först dipet vid en hål i muren i Los Angeles – deras version gjordes med tankblåsande färskt quesillo – och jag har haft en aptitretare krossad på det sedan dess.

Så vad är queso fundido exakt? Tja, vissa människor jämför det med schweiziska fondue, men jag tycker att det ligger i en helt annan kategori. Det har inte mjöl eller majsstärkelse för att förhindra separation (även om vissa gör) eller alkohol som smaksteg (det behöver inte). Osten drar och sträcker sig med ett sinne, och rostade paprika och chorizo ​​ger gott om söt värme. Du kan dunk saker i det, men jag tycker att det är bäst slathered på en toasty majs tortilla. Ring mig galen, men jag älskar de juicer som droppar ner i mina armar när jag lyckligtvis krossar på min fundido taco. Salighet!

Detta ostliknande dopp är säkerligen super dekadent, så jag brukar spara det för kallare väderförlopp. Den passar perfekt in i någon hösten weekendrepertoar; det var praktiskt taget gjort för fotboll. Servera upp en kruka med queso fundido för dina hungrigaste vänner och se det bli förtärt. Var noga med att lämna mycket tid för en tupplur…

  Hur man gör Gingerbread Cookies

Queso Fundido

Serverar 6 till 8

 • 2

  poblano paprika

 • 1

  liten jalapeño peppar

 • 2 matskedar

  canolaolja

 • 12 ounces

  Mexikansk fläsk chorizo ​​korv

 • 1

  gullök, finhackad

 • 16 ounces

  (ca 4 koppar) strimlad mexikansk smältost (se receptnoteringar)

 • Corn tortillas, för servering

Placera poblano och jalapeño peppar på en platta och laga mat direkt under köttfärgen, vrid ibland tills de är svarta på alla sidor, 6 till 8 minuter. Ta ur ugnen. En gång coolt nog att hantera, hugga och lägga åt sidan.

Förvärm ugnen till 425 ° F. Värm oljan i en stor tallrik med hög värme. Tillsätt chorizo ​​och sauté tills kokt, ca 4 till 6 minuter. Använd en slitssked, överför till en skål och lägg åt sidan.

Tillsätt lök och rostad paprika till stekpannan och koka tills löket är mjukat, ca 5 minuter. Överför pepparblandning till botten av ett medium ugnsbeständigt serveringsfat, följt av osten. Toppa med den kokta chorizoen och täcka tätt med aluminiumfolie. Vikla stack av tortillor i aluminiumfolie.

Fyll en stekpanna eller bakfat halvvägs med varmt vatten. Placera bakfatet inuti vattenbadet och överför det till ugnen. Placera tortillorna på ett annat stativ i ugnen. Baka tills osten smälts och krossas, 20 till 25 minuter. Servera omedelbart med varma tortillor.

Receptanteckningar

Populära mexikanska smältostar inkluderar quesadilla, chihuahua, asadero och quesillo. Du kan också ersätta Monterey Jack, mozzarella eller Münster-ost.

(Bilder: Nealey Dozier)