Finns det några glasrätter som kan gå direkt från frysen till ugnen?

(Bildkredit: Emma Christensen)

F: Jag letar efter tre eller fyra delar glasförvaringsbehållare, med lock, som är frys, mikrovågsugn och (helst) ugnssäker. Syftet är så att jag kan göra mig en massa hälsosamma “packade TV-middag” måltider, med en veggie, potatis / stärkelse och huvudrätt i en maträtt, frys sedan dem och värm upp när jag kommer hem från jobbet.

Jag har önskat det här för eons och jag kan inte hitta dem online. Vet du om det här finns? Om inte, har du några andra idéer (jag vet att jag kan få tre små glasrätter och värma dem, det är vad jag gör nu, skulle vara mycket mindre av ett krångel om jag kunde ha en maträtt).

Skickat av Paula

Redaktör: Problemet med att gå direkt från frysen till en het ugn är att den plötsliga direktvärmen kan leda till att glasskålen spricker eller sprider sig. Men jag tror att de flesta glasrätter kunde hantera att gå från kylskåp till ugn – vad sägs om att sätta din frysmat i kylen natten innan så att de har tid att tina under dagen?

Läsare, vet du om några diskar som kan gå direkt från frysen till ugnen eller mikrovågsugnen? Några andra råd om återuppvärmning av frysta rester?

Nästa fråga?

  Varm blåbärssoppa