Farmers Market Find: Kinesiska långa bönor

Kolla in dessa vackra, curlingbönor! De ser nästan ut som om de borde gå in i en bukett istället för en stekpanna, tycker du inte? Har du någonsin kokat med dessa bönor?

Olika kallade ormbönor, yardlongbönor eller sparrisbönor, kinesiska långbönor är en snabbväxande variation av cowpea. Denna gäng innehöll bågar ungefär längden på min underarm och så mager som ett sugrör.

I smak är kinesiska långbönor mycket liknade den gemensamma bakgården gröna bonen, de flesta av oss växte upp och äta. Jag tycker att de håller sig bättre på att laga mat, hålla sig skarpare och mer fast även efter att de har simrats i en buljong eller uppvärmts.

De är också enklare att förbereda än gröna bönor. För kinesiska långbönor trimmer jag bara av roten och huggar dem i bitar av bitar (eller använder köksskjuv!). Den långa längden innebär att jag bara kan ställa upp en hel handfull och hugga dem från ena änden till den andra utan att pausa.

Jag planerar att använda denna gäng i en sats kokos-infunderad thailändsk curry. Framtida kluster kommer säkert att hitta sig i några av dessa rätter:

Sichuan Style Stir-Fried Long Beans från helt enkelt Recept
Långbönor med vitlök, ingefära och svartbönsås från makrokock
Indisk stil Rör Stekt Långbönor och Kikärter från Mitt Diverse Kök

Vad är ditt favorit sätt att laga långa bönor?

Relaterad: Live Plant Centerpieces

(Bild: Emma Christensen)