Få buzzed med kaffe cocktails som går långt bortom irländsk kaffe

Dublin Iced Coffee

(Bildkredit: Michael Graydon + Nikole Herriott för Bon Appetit)

Eftersom människor älskar kaffe är det ingen överraskning att de skulle börja para det med sina andra favoritdrycker. Kaffe öl bringar bryggare och rostare tillsammans, men det är inte den enda kopplingen på spritfronten – kaffekocktailer exploderar också.

Precis som kaffe och grädde var vanlig koffeindrink i årtionden, känner alla förmodligen om irländsk kaffe, en kombination av varmt kaffe, irländsk whisky och socker. Men lyckligtvis, som både kaffe och cocktail kulturer har utvecklats under de senaste decennierna, så har dryckerna. Mixologer kommer med många mer moderna alternativ än bara hett kaffe, sprit och grädde.

Hur man gör en espressomartini

(Bildkredit: Jamie Oliver)

Varför fungerar kaffe så bra i cocktails?

Faktum är att det idag inte är ovanligt att se hantverkscocktails serveras i kaféer, som Slipstream i Washington, D.C .; Hodges Bend i Tulsa, Oklahoma; och Portola Coffee Labs teorem i Costa Mesa, Kalifornien. Och om du har spenderat tid i några hantverkscocktailbarer har du förmodligen sett en kaffebesparad dryck på menyn.

En del av det har att göra med folket som söker efter sin drink. “Samma folk som tycker om att upptäcka de mer raffinerade elementen av kaffe och te, är människor som söker kvalitet på en fingjord cocktail. Vi är släktingar som är ordnade”, säger Tom Brown, barchef på Slipstream. “Kaffe visar en kombination av goda aromater, fruktsmak, surhet och bittra element. Samma som en bra cocktail.”

När det gäller en ingrediens har kaffe också mycket att erbjuda bartendern. “Kaffet är oerhört komplext, så det ger många möjligheter. Det verkar speciellt bra med sockerrörsandar och lämpar sig för parning med choklad, vanilj eller anis”, säger Jacob Grier, bartender, kaffeälskare och författare till Cocktails on Tap. “Och efter en stor middag eller en natt att dricka, kan en liten koffein vara varmt välkommen!”

Denna trend kan tyckas ny, men som Brown påpekar: “Det är nästan garanterat att så länge som kaffe har funnits har folk blivit sprutade i det. Eller vice versa.” Faktum är att du hittar kaffe- och spritkombinationer i många kulturer, från Sverige till Mexiko.

Tiramisu Cocktail Caketail

(Bildkrediter: Capture By Lucy)

Tips för att göra kaffe cocktails hemma

För hemma bartending, gör ett bra kaffe cocktailmedel tillämpa samma regler som du använder när du gör en bra kopp kaffe. “Hemma eller i en bar är det viktigt att komma ihåg allt du vill för att göra rakt kaffe. Se till att dina bönor är färska, slip dem ordentligt för den bryggningsmetod du använder och låt inte det bryggda kaffet sitta för länge “, säger Grier. “Kaffe kan vara knepigt att arbeta med eftersom det finns så många steg längs vägen där saker kan gå fel, det är inte så enkelt att använda som att öppna en flaska eller klämma en citrusfrukt.”

Var inte rädd för Tänk utanför boxen antingen. “Folk tänker generellt på de mörka, rosa noterna kaffe, men de fruktiga citrusmakarna i vissa kaffe är också tillgängliga för att arbeta med, säger Grier. För det kanske du vill välja en kaffe från Kenya eller Etiopien.

Det är också viktigt att kom ihåg proportioner. Enligt Brown är “Kaffe en bra mixer.” Liksom med alla andra cocktailredienser är proportionerna viktiga. Tala på balansen av någon drink med för mycket av någon komponent, och din kollision förstörs. ” Utöver det, precis som att laga en god måltid handlar det om ingredienserna du använder.

“De kaffens kvalitet frågor. Varje cocktailrecept är bara lika bra som dess komponenter. “Brown lägger också till:” Använd inte rester … varje ingrediens måste vara i topp “.

Du kan arbeta med nybryggt kaffe och göra saker som en varm kaffebrygga eller anisgrädde kaffe. För kallare drycker, prova söder om ingen nord, gjord med kallt brygga och tequila, eller tillsätt kallt kaffe till en vit ryska för en vridning.

Hur ska du bryta kaffe för kaffe Cocktails?

Hur du använder kaffe i en cocktail beror på personlig smak. “Jag brukar antingen använda ett färskt bryggt kaffe eller ibland den” japanska metoden “av kallt brygga, där koncentrerat hett kaffe hälls över isen som smälter och ger kaffet till rätt utspädning. Den här metoden verkar ge mer av de ljusa anteckningarna än att kippa vid kalla temperaturer “, säger Grier.

Men han påpekar att även färska kaffebönor kan användas för att göra en god dryck. “Jag gillar också att använda kaffebönor för infusioner, vare sig i sprit eller i bitter.”

Fler sätt att lägga till ett streck kaffe: Om du vill ha en kaffe ingrediens till hands för att göra cocktails, prova hemlagade kaffebitter. Du kan också enkelt skapa din egen kaffelikör.

(Bildkredit: Julia Raymond)

Två Coffee Cocktail Recept från proffsen

Grier delar med oss ​​en av hans bästa plockar för en kaffekocktail; Det är lika enkelt som Ramazzotti likör och färska kaffebönor. För en drink dubbar han Snabb liten pick-me-up, han muddlar lätt 10 gram kaffebönor att spricka (men inte pulverisera) dem. Försegla i en glasburk med 8 ounce Ramazzotti likör. Infusera i 24 timmar, stam och flaska. Om du vill göra mer, skala bara receptet uppåt.

För att servera, häll två uns i ett glas med en stor sten och uttryck en citronskal över drycken. Garnera med skalen.

Laget på Slipstream kallar denna andra drink Tiki Kaffe – En kaffekocktail med en tropisk vridning.

Skaka 1 ounce gammal rom (Slipstream använder El Dorado 5 Yr Guyanan) med 1 uns allspice likör, 1 uns ananasjuice, 1 uns almondmjölk (Slipstream använder en husgjord mandel-cashewnixblandning) och 1 uns medium-body, frukt-framåt, kylt kaffe. Servera i ett högt Collins glas och topp med riven muskotnöt.

Njut av och berätta för oss: Har du några favorit-cocktail- och kaffekombinationer?