Enkel kaka Recept: Vegan Vanilj Almond Sandies

Efter en stor dag på jobbet eller skolan, älskar jag fortfarande att sitta ner till en liten tallrik med kakor och mjölk. Under åren har jag provat en mängd olika cookies (matskrivare “forskning”) och mjölkar av alla slag. En av mina favoritkombinationer träffar platsen varje gång: Enkel vegansk vaniljmandel sandies med ett glas kyld mandelmjölk. Det är en bra kaka med en ledtråd av mandelsmak som veganer och icke-veganer kommer att njuta av.

Denna kaka kan inte vara lättare att göra och är otroligt enkel och härlig på gommen. Jag var inspirerad av utseende av mandelkakor som hittades i Vietnam och delar av Kina, men ville ha en vanlig, shortbread-typ av smak. Efter några försök modifierade jag ett klassiskt kortbrödsrecept som ersatte jordbalans (vegansk margarin) för smör och tillsatte mandelmjöl för naturlig mandelmjölk, minus syntetiken av mandelkstrakt. Resultaten är en vanlig, sandig typ av konfekt, perfekt för att dunka i mandelmjölk, te eller kaffe. Jag är alla för exotics och extra ingredienser, men ibland är det det vanligaste av godis som verkligen skickar mig till mat nirvana.

Dessa kakor kan doppas i smält choklad för en mer komplex upplevelse, eller dra nytta av en antydan av apelsinzest, de kan till och med vara perfekta med fläckar av poppyseeds och dammad med konditorisocker, men varför röra med helt vanlig? Degen kan dra nytta av att vara kylen så många recept kräver, men jag kunde helt enkelt inte vänta och kakorna visade sig bra! Jag uppmanar dig att göra dessa kakor en gång som i, ändra sedan till ditt hjärtas glädje.

Vegan Vanilj Almond Sandies

gör 18-20 kakor

2 koppar mjöl
1 kopp mandelmjöl eller nymalda mandlar (jag använde Bobs Red Mill-mandelmjöl med bra resultat)
2/3 kopp pulveriserat socker
1/2 tesked salt
1 kopp jordbalans (eller annan vegansk margarin)
1 1/2 tsk vanilj extrakt
1/2 tsk mandel extrakt
20 mandlar

Förvärm ugnen till 350 °. Lina två bakplåtar med pergamentpapper.

I en stor skål, rör om alla torra ingredienser. Häll den här torra blandningen i skålen på en mixer eller matberedare. Blanda i vegan margarin, vanilj extrakt och mandel extrakt – tills margarinen är införlivad i degen.

Form i en 2-tums diameter logg, och skiv in i 1/2 tums skivor. Placera kakadeg på lakan och tryck försiktigt på en mandel i varje kaka. Baka i ca 20 minuter, ta ur ugnen och svalna på ett trådställ. Servera varmt med ett glas mjölk.