En omelett och ett glas vin: några tankar på den perfekta middagen för en

Min favorit I’m-dining-alone-at-home-kvällsmåltid är en klassisk maträtt som är snabb, sparsam och elegant. Den grundläggande inställningen är enkel: En ostomell med lite smörgås och ett glas torra Alsace-chablis. Om jag känner att jag behöver lite grönsaker, kan jag lägga till några spjut av rostad broccoli eller asparges (om det är i säsong) eller en skivad tomat som ströks med gräslök och några droppar balsamico. Serveras på en vacker tallrik och kanske tas ut till trädgården om vädret tillåter, denna måltid närmar, uppdaterar och glädjer på många nivåer.

Naturligtvis har en omelett för middag långt ifrån originalet. Den stora Elizabeth David inspirerade ett intresse för omeletter med sina samlade uppsatser En omelett och ett glas vin och naturligtvis introducerade Julia Child famously oss också till fransk-stil omeletter. Judith Jones, vars omelettrecept är en favorit, visas ovanifrån från en köksturné som vi presenterade här för några år sedan från Sara Kate. Så när jag har en solo omelet middag, känner jag mig som att jag går i fotspår av några mäktiga stiliga damer.

Att göra en bra omelett tar övning. Du kan bara inte komma runt och lägga in din tid vid spisen. Det här är en av anledningarna till att det gör en god middagssolon middag, för medan dina “misstag” fortfarande kommer att vara bra och väl värda att konsumera, kanske de inte är helt upp till företagsstandarder. Omelet är en av de rätter som överstiger summan av dess delar, och teknik är en av nycklarna för att komma dit. Öva, öva, öva och njuta av frukterna av ditt arbete, oavsett vad som faller på din tallrik i slutet.

Den andra nyckeln är kvaliteten på dina ingredienser och när listan är så kort som för en ostomell, behöver var och en noggrann uppmärksamhet. Äggen ska vara så fräsch som möjligt, helst från betade höns, kanske till och med från din egen bakgård! Smöret ska vara färskt, saltat eller osaltat, det är upp till dig, och peppar knäckte rakt från bruket. Osten är ditt val. Jag gillar Gruyere eller en skarp cheddar, men en fin mjuk getost är också bra.

Jag bra sätt att lära mig en teknik är att titta på en av de många omelettbildande videon som finns på interwebs. Min favorit teknik liknar Jamie Oliver s i videon nedan, bara jag gör en trippel finish. Hitta den som arbetar för dig och öva, öva, öva!

Favorit recept: Judith Jones ‘Omelete för en
Favoritteknik: Jaime Oliver (video)
Klassisk teknik: Julia Child (Omelett lektioner börjar vid 15 minuter)
Favoritost: Gruyere
Favoritägg: från beteshöjda kycklingar
Inspiration: Elizabeth Davids En omelett och ett glas vin

Vad är din favorit solo middag??

(Bild: Sara Kate Gillingham-Ryan)