En kocks knivs anatomi

Hur bra känner du delarna av din kockkniv? Det kan finnas variationer mellan material, storlek och vikt som sätter ut dessa vanliga knivar, men om det kostar $ 20 eller $ 200, har alla kockknivar samma grunddelar och konstruktion. Från punkten till rumpan och allt däremellan, ta en promenad genom din kocks knivs anatomi.

(Bildkrediter: Maria Siriano)

Punkt

Mest vanligen används för piercing och scoring, punkten är delen av bladet där spetsen och ryggraden möts.

Blad

Bladet är knivens huvudkropp som innehåller punkt, spets, kant, ryggrad och häl. Bladets storlek, form och material är knivens mest definierande egenskaper.

Tips

Knivens spets, som inkluderar punkten, anses typiskt vara den första tredjedel av kanten. Denna del av bladet används för skivning och delikat skärning.

Kant

Kanten eller magen är den skarpa delen av bladet som går från punkten till änden av hälen.

Häl

Liggen på baksidan av bladet är hälen den bredaste delen av knivens kant. Det är den starkaste delen av bladet, och idealisk för att skära hårda ingredienser, som morötter och vinterkvash.

Ryggrad

Mittemot kanten är ryggraden den tjockaste delen av bladet. Tjockleken på ryggraden varierar från kniv till kniv och påverkar kantens styrka och bladets totala stabilitet.

Hantera

Variationen i form, vikt och material är handtaget den del av kniven som sträcker sig från huvudet till rumpan.

Stödja

Att lägga till knivens stabilitet genom att balansera bladet och handtaget, är förstärkaren området mellan bladet och handtaget.

Nit

Nitar är de metallrundor du ser på knivhandtaget. De sätter fast handtaget på handtaget och ska ligga i spol med handtagets yta.

Tang

Här kommer din knivs styrka, stabilitet och balans från. Tangen är metalldelen av bladet som sträcker sig in i handtaget. Beroende på kniven kan tangen sträcka sig halvvägs genom handtaget (en partiell tang) eller i slutet av handtaget (en full tang).

Stånga

Rumpan är den bakre änden av knivhandtaget.