En Apple-Lovers Apple: Lady Alice

Jag har sett fram emot detta äpple – en ny sort på marknaden – ända sedan jag försökte prova ett tidigt säsong på min äppelskördsturné förra hösten. Jag älskade sin skarpa konsistens och känslig blommig smak sedan, och odlarna lovade mig att dessa äpplen skulle bli ännu bättre efter en stund att sippra ut i kylrummet. Lady Alice är nu i butiker, och jag kan gärna säga att de hade rätt.

Först, låt oss bara ta en stund att uppskatta vad ett snyggt äpple det här är. Den är perfekt sfärisk och plumpig med mörkrosa hud och gula fräknar. Inuti är köttet krämigt vitt och väldigt tätt. Jag älskar att huden är snyggt utan någon av de chewiness som du får i vissa sorter.

De blommiga smakerna verkar ännu mer uttalade nu än vad det gjorde för tre månader sedan, och jag kommer att svärja upp och ner som en ledtråd av mandelmassor där inne. Äpplet har också en uppfriskande smak av tartness, som fungerar bra för att förstärka det söta.

Rainier Fruit Company, som växer och distribuerar detta äpple, klassificerar det som ett allsidigt äpple. Det kan ätas på egen hand, men det håller också bra på att baka. Det brinner inte lika snabbt som andra frukter, så det är ett bra val för fruktsallader eller andra råberedningar.

Jag har ätit Lady Alice-äpplen med min morgon yoghurt och sedan igen i min lunchsalad. Jag är säker på att jag ska muncha på dessa äpplen tills de är borta.

Håll ögonen på Lady Alice-äpplen de närmaste veckorna. Rainier Fruit distribuerar den till livsmedelsbutiker nationellt och den ska vara tillgänglig i slutet av mars.

Någon annan hade en chans att prova detta äpple än?

Relaterad: Stålskärda Oates med Maple-Rostade Äpplen och Cheddar

(Bilder: Emma Christensen)