Easy Thanksgiving Cocktail Recept: Granatäpple och Prosecco Spritzer

Thanksgiving är en av de sammankomster där dryckerna ofta överskuggas av de mentala och fysiska kraven i menyn. För den här veckans 10-minuters Happy Hour testar vi två enkla smaksprövningar – för att inte lägga till den redan omfattande listan – säsongsbetonade granatäpplecocktails, på jakt efter något som är perfekt för dig att servera eller dela denna Thanksgiving.

Min svärmor, bland annat Nonna, har alltid granatäpplen denna årstid och har lärt mina pojkar att älska de dolda pärlorna som ligger inuti, som hon kallar “rubiner”. Jag älskar granatäpplen eftersom en skål ger en fantastisk mittpunkt, “rubinerna” är delectably söta och ser underbara garnering massor av olika rätter, och sist men inte minst, gör deras juice, gudomlig på egen hand, fantastiska roliga cocktails perfekt för att sparka av semesterperioden.

Det är ett kärleksarbete som befriar alla dessa rubiner från granatäpplets grepp. Istället låt någon annan göra det smutsiga arbetet som saftar de frukterna och låt oss njuta av det genom glaset.

Här finns två olika, lättillgängliga, granatäppleblandare som gör det enkelt för oss att sippa vår granatäpple kärlek sans de klibbiga röda fingrarna.

För Cocktail Hour: PAMA ($ 24,99 för 750 ml flaska) En granatäpplelikör med granatäpplejuice, vodka och tequila är utsökt när det bara fylls med kallt bubblande vin. Det är en perfekt aperitif för ikväll, och en festlig nypa för någon kommande semester soiree inklusive Thanksgiving kick off.

Pomegranate Spritzer Recept

1 uns PAMA granatäpplelikör
3 ounces kyld Prosecco

I en champagneflöjt lägger du PAMA och topp med den kylda Prosecco.

Till efterrätt: Letar du efter något sött att avsluta din vecka? Eller kanske som jag föredrar du att dricka dina efterrätter. Det är lika enkelt som att lägga vodka och is för att skaka upp en sats av granatäpplen Martinis* med komplett set inklusive shaker, mixer och fältsocker alla inslagna i ett smutsigt paket från Cocktail Rx (det är rätt, Rx som på recept). Lägg bara till is och vodka och skaka för roliga sips som serverar upp till 8 (perfekt för en familjesamling). Huvudets uppe på denna söta sida är på den söta sidan, speciellt om du lägger till den festliga sockerfälgen, vilket gör dem min val för en dryckbar efterrätt, perfekt efter en stor kalkon middag. Denna roliga lilla cocktail uppsättning kommer i andra semester smaker, inklusive Pepparmint Martini och Cranberry Martini, varje uppsättning erbjuds under $ 10, vilket gör dem till en perfekt liten värd / ess gåva också.

*För den seriösa uppsättningen martini drinkers är det överenskommet att vi bara kallar den verkliga affären en martini men i det här fallet är det själva produktnamnet, så jag ville inte ha någon ut på en fruktlös sökning efter en produkt som jag bytte namn på granatäpple Cocktail. Förlåt oss våra överträdelser och skål!

Maureen C. Petrosky skriver vad hon vet, mat, sprit och fester. Författare till The Wine Club, hon verkar regelbundet på TODAY-showen för att dela hennes vices (och råd) med världen. För mer info kolla www.maureenpetrosky.com eller följ henne på Twitter @maureenpetrosky.

Mer PAMA: Late Summer Sip: PAMA likör med soda och lime

(Bilder: Maureen Petrosky)