Durian Essence: Den minsta, smalaste flaskan någonsin

I helgen hade min man och jag en chans att svinga av vår lokala asiatiska marknad. Vi blev positivt överraskad att se att de nyligen hade genomgått en makeover och kunde nu bära nya produkter som vi inte hade haft lokal tillgång till tidigare – inklusive den minsta, smalaste flaskan någonsin att nöja vårt skafferi!

Vid bara lite mer än en dollar visste jag att den här flaskan var tvungen att komma hem med mig, även om jag inte skulle ljuga – jag var väldigt nervös för att jag hade en säker resa hemma. Min man var så nervös att den var insvept i två väskor, en skjorta och placerad i en låda på baksidan av vår bil för att säkerställa att ingen stink skulle läcka ut om flaskan spillde, bröt eller bara imploded från den stora mängden funk innehas inom.

Vi har pratat om Durian förut och det är en av de saker som människor älskar eller hatar, det finns inget däremellan. Så vilken användning skulle vi ha med ett ämne som anses vara fult och luktande som en vitlökskalad gymnastikpåsar (bland annat färgglada beskrivningar vi kan använda)? Först bort … glass. Även om detta ämne bör användas sparsamt, är det smaken ganska unik och skapar rätter med specifik smak som inte kan uppnås annars.

Glass kan vara först, men lite klibbigt klibbigt ris med lite tillsats kan vara trevligt eller till och med hemlagad nudel med lite i mixen! Min man röstar fortfarande för att gå direkt till papperskorgen, gå inte och gå inte, samla inte $ 200 – men jag är bara för fascinerad!

Vad skulle du göra med den här lilla fläcken? Använd det, skräp det eller springa långt, långt ifrån det – dela med dig av dina tankar nedan!

Fler tankar på Durian i köket
• Hur man öppnar en Durian frukt
• Var köper Fresh Durian
• Undersökning: Gillar du Stinky Foods?

(Bild: Sarah Rae Trover)