Du behöver inte en dehydrator: 5 frukter du kan torka i ugnen

Om du ser mycket frukt som uttorkas i din framtid, är det bra att köpa en matavfuktare. Att använda en är mer energieffektiv än att långsamt baka frukt i en låg ugn, och resultaten är mer konsekventa. Men om du bara vill göra enstaka sats av krispiga äppelflis eller intensivt smakade torkade tomater, håll sakerna enkla och gadgetfria: använd din ugn för att göra torkad frukt!

1 Hur man torkar frukt utan en dehydrator: När hon fann sig med ett surt surkirsor, torkade Emma långsamt i ugnen och gjorde ett stort parti tjuv frukt för att snacka och baka med flera månader.

2 Hur man gör ugnstorkade Apple Chips: Tunt skivad äppelskivor tar två timmar eller mindre för att omvandlas till skarpa, söta chips utan tillsatser du ofta hittar i köpta marker.

3 Torkade Citrusskivor: Ett enkelt sätt att smaka på vatten och te: Tunnskivor av apelsiner, citroner eller annan citrus kan torkas i en låg ugn och används för att smaka på vatten, te eller andra drycker. Och de är också snygga!

4 Bevara säsongen: Gör ugnsrödda tomater: Slow roasting tomater i en låg temperatur ugnen i några timmar ger dig smakrika tomater du kan frysa och använda hela året.

5 Snack Recept: Persimmon Frukt Läder: Dana gör detta speciella hösten mellanmål i sin brödrostugn, men du kan också göra den i en stor ugn.

Torkar du någonsin frukt i ugnen? Dela dina tips och recept i kommentarerna!

(Bilder: Se länkade inlägg för hela bildkrediter)