DIY Raincoast Crisps: Rosemary Raisin Pecan Crackers Receptrekommendation

Från den första krispiga nötfyllda biten, har vi varit stora fans av rosemary raisin pecan kakor från Raincoast Crisps. Missbrukare, verkligen. Vår vana har hållits i kontroll endast genom den långa turen över staden till den enda affären som bär dem och det faktum att deras kostnader fortfarande gör att vi tänker två gånger. Detta DIY recept kan bara vara vår frälsning.

Julie av bloggen Middag med Julie utvecklade detta recept efter att ha befunnit sig i ett liknande beroendeframkallande förhållande med Raincoast Crisps. Hon insåg att ingredienserna liknade Boston brunt bröd och tog receptet därifrån.

Och det är fantastiskt! Två gånger bakad som biscotti är dessa krackor tunna, krispiga och fyllda med smak. Rosinerna lägger till sin tjuva konsistens och sötma, medan nötterna och fröerna ger kakorens substans. Den fräscha rosmarin ger en pine-y-godhet till varje bit, precis som i de ursprungliga krackarna.

Julie rekommenderar frysning av bröden före skivning för att få de tunnaste krackarna möjliga. Det fungerade riktigt bra för oss. Att baka bakarna i mini-loaf burkar gav dem också den perfekta crackerformen.

Vi är så mycket glada att ha hittat detta recept. Det är lätt att kasta ihop på ett infall och en sats gör tillräckligt för att hålla oss lyckliga i veckor. Den verkliga Raincoast Crisps kan fortfarande vinna i ett smakprov vid sidan om sida, men inte så mycket!

Några anteckningar för nästa gång:

• Vi älskar rosmarin och tyckte att det kunde ha varit ännu starkare i detta recept. Nästa gång vi kommer att dubbla det belopp vi använder. En beröring mer salt skulle inte vara ute av stället.

• Den markerade linfröen fungerade riktigt bra här. För ännu mer smakligt djup tänker vi på att ersätta hälften av allmjölksmjöl med helvete.

• Försök pudda russinerna innan de blandas i smeten. Vi fann att det gjorde att de sticker ut mer i den färdiga krackan.

• Det här är ett mycket lätt recept att anpassa med torkad frukt eller blandning av nötter och frön. Håll bara proportionerna av våta och torra ingredienser lika och gå för det. Vi kan inte vänta med att börja experimentera!

Få receptet! Rosemary Raisin Pecan Crisps från middag med Julie

Relaterad: Flatbread to Shortbread: 10 Great Recept med Rosemary

(Bilder: Emma Christensen)