DIY Fall Förrätt: Fig Salami

Inuti dessa cheesecloth-paket är hemlagad salami, smakad med rött vin, örter och kryddor. Men den viktigaste ingrediensen är inte kött – det är fikon! Dessa har lite åldrande att göra och kommer inte vara redo för ytterligare tre veckor, men låt oss ta en titt, ska vi?

Vår fikonsalami är fortfarande i de tidiga stadierna av åldrandet – inom tre veckor eller så kommer de att ha förlorat mycket av sin fukt och ha en bra fast konsistens. Det är ändå planen!

Vi upptäckte fikon salami på Provenance Food and Wine i Chicago, som har bära en version skapad av lokala kocken Pete Manfredini. Vi serverade en logg av det med en kil av Taleggio och en bröd av crusty bröd. Smakerna av söta fikon, rött vin och kryddor var den perfekta folien för den kraftfulla, krämiga osten.

Så, med en grov uppfattning om processen, satte vi oss för att skapa en viss fikonsalami.

För att börja, blötläggte vi ett pund torkade Black Mission fikon i en flaska rött vin med halvparten av en halv apelsin, två rosmarinrötter och en hällande matsked mjuka vin kryddor bundna i en ostklaffpåse. För vinet använde vi en flaska Zahara Pinotage från Trader Joe’s som vi hade till hands, och vår mulled vin kryddblandning från Spice House var gjord med cassia kanelbark, allspice, kryddnejlika, cassia knoppar, kardemumma och mace.

Vi hällde hela blandningen i en kruka med ett tätt passande lock och låt det sitta på disken i tre dagar. Vid den tiden var fikonen plump och snyggdoftad.

Vi avlägsnade rosmarin, zest, kryddor och överskott av vin, och malade de blöta fikonarna i en halvslät pasta i matprocessorn och tillsatte en tesked varje salt och svartpeppar. Vi blandade i en kopp rostade valnötter för hand, delade blandningen i fyra sektioner och rullade dem i korvformer. Dessa dammades med pulveriserat socker och lindades med cheesecloth till ålder i en månad.

Och nu väntar vi!

Vi smög en skiva av fikonsalami i de tidiga stadierna, och alla smaker finns där. Förhoppningsvis kommer de bara att fortsätta att utvecklas när åldringsprocessen fortsätter. Vi ser fram emot att betjäna dessa under hösten och vintern, och möjligen ge dem bort som semestergåvor.

En anteckning om åldrandet – om du har haft några problem med fruktflugor, lämna inte dessa ute i öppen ålder. Våra är säkra och ljuda i kylskåpet av den här anledningen. Förhoppningsvis kommer det inte att fördröja processen för mycket. Vi kommer att checka tillbaka om några veckor och låta dig veta hur de gör det.

  • Chicago Reader: One Bite: Fig Salami
  • Relaterad: Hur man monterar en ostskiva förrätt

    (Bilder: Joanna Miller)