Din Grater är den bästa genväg till snabb, lätt tomatsås

(Bildkredit: Coco Morante)

Sommarpastaar bör inte kräva mer värme än vad som krävs för att koka pastaen. Min favorit genväg för ingen kock pasta sås är helt bokstavligen, precis vid dina fingertoppar. Grating tomater ger mig färsk, söt tomatmassa, ingen blanchering, peeling eller till och med huggning krävs!

(Bildkredit: Coco Morante)

Hur man grillar tomater säkert

Grating tomater är inte svårt, men du måste vara försiktig så att du inte skär dig på lådan rivaren. Se de där fingrarna på bilden nedan, sträckt ut platt och parallellt med ytan på lådan? De tillhör min man, som aldrig hade rivit en tomat innan jag födde dessa vackra, trädgårdsfria San Marzano-prover på honom.

“Bara håll din hand platt så här”, visade jag, och i sekunder blev halverade tomater förvandlade till början av tomatsås. Håll fingrarna utsträckta platt så här ser du till att du inte hamnar i gitteret själv.

(Bildkredit: Coco Morante)

Motstå strävan att krulla fingrarna runt frukten. När du börjar känna den stötafulla ytan på rivaren under tomathuden, vet du att du har rivit det mesta av frukten i skålen. Sakta ner och lätta upp på gallertrycket, rör försiktigt fingrarna upp och ner i tomatskinnet tills du har rivit bort det mesta av massan.

(Bildkredit: Coco Morante)

Så här använder du tomatmassan

När du har en skål riven tomater, är du vägen till en härlig, rå pasta sås. Bara tillsätt lite finhackad vitlök och basilika blad, kasta blandningen med varm pasta och servera. Tomatmassa gör också en stor crostini toppning!