Detta är det snabbaste sättet att grilla alla grönsaker

Morot Tahini-sallad med kryddade kikärter

(Bildkredit: Andrea Bemis)

Kom ihåg de skivfiler som följde med din matprocessor? Det är dags att gräva dem ut från skaffans djup. I stället för att stå över en låda, oändligt strimla morötter, se till dem för ett enklare sätt att grilla dina grönsaker.

Det borde finnas två skivor som i allmänhet kommer med din apparat: en skivning (den har bara en smal öppning på den) och en strimlad en (prickad med en handfull hål). Båda kan spara dig allvarlig prep tid i köket. Använd skivskivan för att strimla lövgrönsaker och använd rivningsskivan för att riva rötter och andra starka grönsaker.

Nå för bilagorna och du har just gjort ett otaligt antal recept inte bara snabbare, utan också enklare.

Slutligen mästare slaw

Oavsett om det är en klassisk och krämig kålslaw eller något lite annorlunda, är en bra slaw ett välkommet tillägg till vilken måltid som helst varje år. Men allt som hakar och julienning är ansträngande. Använd matberedaren och allt kommer ihop på nolltid.

Tänk på längre grönsaker, desto längre resulterande strängar. Medan dessa virvlar är önskvärda för vissa recept, är ofta korta, en-tums strimlor de flesta recepten baseras på. Häll enkelt potatis, morötter eller andra längre grönsaker i mindre bitar för mindre strimlor.

Lätta arbetsbelastningen på kakor och snabbbröd

Älskar zucchinibröd, men hatar det som helst för att gittera alla den zucchini? Ange: matprocessorn. Och om du behövde en ursäkt för att göra mer morotkaka, här är det. Varje tårta, muffin eller snabbbröd som kräver riven grönsaker är oändligt lättare att piska upp.

Erövra de rika brödkorvssalladerna

De rakade brödsalladssaladerna är säkert iögonfallande, men de verkar aldrig vara enkla att montera. Men innan du lägger till att bara kasta spirorna på en plåt och rosta dem, kom ihåg matberedaren. Du vill nå till skivfästet för denna grönsak, men på nolltid får du bild-perfekta strimlor för din nya favoritsalad.

Fler recept som kallar Grated Vegetables

  • Fänkål, bete och apelsinsallad
  • Persilja tårta med grädde ost
  • Snabb Selleri Rootsallad med Capers och Citron
  • Savory Vegetable Pancakes
  • Sommar Squash Shakshuka med bakade ägg