Det enklaste sättet att bevara tomater

Har du tomater? Vill du rädda dem för vintersåsar och grytor, utan krångel med konservering? Om du har frysplatsen kan du bevara tomater med bokstavligen inget extra arbete: Frys dem bara!

När vi tänker på att bevara frukt och grönsaker tänker vi vanligen på sylt, gelé, pickles och konserver. Men frysen är också ett mycket förbisett verktyg för bevarande. Nej, det är inte riktigt ett bra alternativ för de flesta stadsbor. du kan inte så bra packa sommarens värde av tomater i en liten frys. Men om du bor i ett större hem eller har tillgång till en frysbox, kan du så enkelt spara sommarfrukter och grönsaker.

I veckan slängde jag en hel påse full av jalapeño paprika i frysen; Jag drog dem rakt ut från den fruktansvärda växten i min trädgård och dumpade dem in. Jag drar ut dem en efter en under vintern för användning i karry.

Hur frysar (och tina) tomater

Tomater är dock min favorit sak att frysa. Nu kan du naturligtvis reagera på den här nyheten utan någon liten skräck, som visar den rinnande röra som är en frusen och upptinad tomat. Nej, naturligtvis, om du vill ha en färsk tomat, du kommer att behöva äta den nu.

Men om du planerar att använda tomater på vinterns djup i såser och grytor, är frysning ett perfekt underbart alternativ. Du kan hoppa över puréeing och konservering och bara suga dem direkt i fryspåsar. Det är det lata men ändå smarta sättet att bevara tomater. deras läckra syra och ljusa smak kommer fortfarande att komma igenom, månader senare, på ett sätt som får dig att tro att du har trätt in i Tardis och gått rakt tillbaka till juli.

Plus, det finns en bonus på den här metoden: Efter att tomaterna har tinade i kylskåpet eller i mikrovågsugnen kan du bara dra i skinnen precis som Emma demonstrerade nyligen.

Om du har tillgång till en stor frys, glöm inte att använda den till sommarglädje. Köp en platta av sena årstid tomater, dumpa dem i fryspåsar, och stash dem bort för de mörka vinterdagarna!

Hämta lektionen!

Hur man fryser (och tina) tomater