Det enkla sättet att anpassa recept till storleken på din långsamma spis

(Bildkredit: Christine Han)

Det finns ett stort antagande som du hittar i nästan alla långsamma kokarrecept: den faktiska storleken på den långsamma kokaren. Denna praktiska apparat kan sträcka sig i storlek från ungefär en kvart till åtta kvartar, men de flesta recepten är skrivna för långsamma kokar som landar någonstans i mitten.

Om du arbetar med en större eller mindre långkokare än vad som används i ett recept, låt det inte avskräcka dig. Med några enkla tweaks är det enkelt att anpassa nästan vilket recept som passar storleken på din långsamma spis.

De två reglerna du borde veta

Oavsett vilken storlek långsam spis som du använder, finns det en allmän riktlinje att alltid använda: fyllningsgraden i skålen. En av de mest grundläggande indikatorerna för slow-cooker-framgång är helt enkelt hur full det är. Och det finns en viss nivå som fungerar bäst.

Långa köksredskap är bäst när de är två tredjedelar till tre fjärdedelar av hela vägen. De flesta recepten skrivs med detta i åtanke. När skålen inte är tillräckligt full, kommer maten att laga sig snabbare och kan brinna, men om den är för full kan kocktiden behöva förlängas utöver vad som föreslagits i receptet för att ta hänsyn till ytterligare volym.

Det är också viktigt att bibehålla förhållandet mellan vätska och fasta ingredienser enligt vad som anges i receptet. Detta kommer att säkerställa att maten lagar sig korrekt och upprätthåller rätt konsistens.

Håller dessa två regler i åtanke, de flesta långsamma kokar recept kan enkelt skalas upp eller ner i enlighet därmed för att möta storleken på din långsam spis.

Göra ett riktigt litet recept i en riktigt stor långsam spis

Men vad händer när du bara har en stor långsam spis och vill göra ett litet recept? Om du arbetar med en stor långsam spis och föredrar att inte skala upp ett recept, ger en ugnssäker bakfat en enkel omställning. Lägg till receptens ingredienser i bakfatet, så att det är två tredjedelar till tre fjärdedelar, sätt sedan in skålen i skålen på långsam spis. Skydda med locket och laga mat enligt anvisningarna.