Det enda steget du inte bör hoppa över innan du tårar ett tårta

Hur man gör en klassisk morotkaka

(Bildkredit: Quentin Bacon)

Om du är något som jag, bakar och monterar en matt kaka är en av mina tålamods värsta test. Du förstår, jag är inte en patient, och så snart jag tar min tårtskikt ut ur ugnen, vill jag frysa dem omedelbart. Jag är alltför ivrig efter att se de slutliga resultaten och skära mig en tjock skiva – och kan du skylla på mig? – men det är viktigt att kasta dessa lager i kylskåpet för lite innan det frostas. Här är varför.

Kallkakor gör färre smulor

Vi vet alla att kakan är en ömtålig sak, och även om du låt det svalna helt till rumstemperatur före frostning är det fortfarande ömt och bräckligt. I stället för att bara försöka frosta det vid rumstemperatur, linda skikten i plast och sätt dem i kylskåpet i minst ett par timmar eller till och med över natten. Faktum är att skikten kan hållas i kylskåpet i upp till en vecka om du behöver rymma ditt kakebakprojekt – men jag kan inte vänta så länge.

När kakan är tillräckligt kyld kan du trimma skikten, stapla och fylla kakan och applicera en kruma kappa, vilket är ett tunt lager av frostning som täcker sidorna och kakans topp. Stanna sedan hela kakan tillbaka i kylskåpet i ytterligare 10 till 15 minuter; detta kommer att hjälpa den kruma kappan som du har applicerat fast så det glider inte när du applicerar det sista tjocka skiktet av frosting över det.

Mer Cake-Decorating Tips: Hur Frost & dekorera ett lagkaka