Det bästa sättet att uppvärma fläskkotletter utan att torka dem ut

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

En perfekt ömt, saftigt fläskkotlett är en middagsmiddag – så mycket att jag ofta blir överdriftig och lagar mer än vad vi kan äta på en gång! Återstående fläskkoteletter var en gång min nemesis, blev hård och torr när jag försökte värma dem för snabbt. Men nyligen upptäckte jag det bästa sättet att uppvärma fläskkotletter är också det enklaste och garanterar dem en gång-anbud och saftiga kotletter kommer att vara lika saftiga nästa dag.

Här är det bästa sättet att värma kvarvarande fläskkotletter utan att torka ut dem.

(Bildkrediter: Joe Lingeman | Kitchn)

Det bästa sättet att återuppvärta fläskkotletter finns i ugnen

Det allra bästa sättet att återuppvärta kvarvarande fläskkotletter är lågt och långsamt med lite extra fuktighet – du kan använda antingen buljong eller vatten med bra resultat. Medan du kan återuppvärta fläskfilé i en panna eller använd ett gjutjärn för att återuppvärma lammkoteletter, fläskkotletter värmer verkligen bäst i ugnen. Eftersom ugnen värmer fläskkotorna från alla sidor – och för att du ska skydda dem i en glaspanna med ett tätt lock – de torkar aldrig ut eller överkokar.

Hur man gör det

Värm ugnen till 350 ° F. Ta bort kvarvarande kotletter från kylskåpet och placera dem i en glasbakningsfat (storleken beror på hur många fläskkotlet du värmer upp, men ju närmare de är tillsammans desto bättre). Lägg sedan till 1 matsked vätska per fläskkotlett och täck hela skålen med folie och sätt in skålen i ugnen.

Fläskkoteletterna tar cirka 30 minuter att värma igenom, vilket är exakt vad vi vill ha. Glasskålen isolerar fläskkoteletterna och det täta locket håller sig i fukt och dammar dem effektivt till återuppvärmd perfektion.

  Den sötaste körsbären i världen har en söt, tråkig historia

Vad händer om mina kvarnspinnar är redan torra?

Ibland överkyler jag en fläskkotlett och inte ens den här ugnsmetoden kan återuppliva den för rester. I det här fallet skivar hacken mycket tunt och pannar med lite fett (antingen smör eller olivolja) och en smaklig vätska (tänk: buljong eller sojasås) är min bästa satsning. Skivorna kan sedan gå på stekpannor, ris eller till och med i en smörgås, så ingenting slösas bort!

Vår favorit fläskhack recept: Hur man lagar Tender & Juicy Pork Chops i ugnen