Det bästa sättet att smälta choklad: Alice Medrichs smarta, enkla metod

(Bildkredit: Dana Velden)

När vi pratade med Alice Medrich om hennes 5 viktiga tips för att arbeta med choklad, betydde hennes år av kompetens i kombination med hennes entusiasm för ämnet att hon slutade ge oss mer än fem tips! Så idag lyfter vi fram en av våra favoriter: Alices provade och sanna metod för smältning av choklad. “Jag har använt denna metod i årtionden och jag kan inte komma ihåg den sista gången jag brände choklad”, sa hon.

Läs vidare för hennes enkla, idiotsäkra metod.

(Bildkredit: Dana Velden)

Smältning Choklad: Vattenbadmetoden

Alice föredrar vattenbadmetoden för smältning av choklad.

Processen är död enkel:

Lägg en bred stekpanna med ungefär en tum vatten på en brännare.

Placera din hackade choklad i en värmebeständig skål (rostfritt stål eller härdat glas) och sätt skålen direkt i vattnet.

Låt vattnet svalna, stäng sedan av flamman och låt choklad sitta tills den smälts.

Alice säger, “Ja, det är okej om skålen berör vattnet – det kan också röra på kakans botten. Det gamla rådet om att inte låta botten av skålen röra vid vattnet när smält choklad måste gå! Ångan Det som är fångat i en dubbelkälla är varmare än vatten, så du är faktiskt i en bättre, mildare situation med vattenbadet. ”

(Bildkredit: Dana Velden)

“Med den här metoden kan du se allt som du kan se när vattnet börjar simra (det kommer även att skrapa skålen!) Och du kan stänga av flamman. Du kan inte se vad som händer inom en dubbelkedja. Naturligtvis måste du alltid vara försiktig, oavsett vilken metod du använder, men det här är det enklaste sättet jag vet hur jag ska hålla reda på allt. ”

Vad sägs om mikrovågsugnen? Visst, det fungerar också. Du kan inte göra allt på en gång, men du riskerar att bränna choklad. Gör det i små sprutar och rör och kolla in emellan. Men vad jag älskar om detta vatten badmetoden är att du kan ställa upp det, ta vattnet till en simmer, stäng av det och gå bara bort. Det finns ingen barnpassning, det finns ingen risk för bränning. ”

Notera: Du måste fortfarande vara försiktig med att inte plaska vatten i smält choklad, vilket gör att chokladet sies upp och blir hård och kornig. Var noga med att rörma choklad försiktigt när den är i vattenbadet och ta bort skålen med smält choklad från vattnet med omsorg.

Tack, Alice!