Det bästa sättet att lagra snabba bröd och muffins

Choklad-Cherry Granola Muffins

(Bildkrediter: Maria Siriano)

Du gjorde jobbet och bakade upp en vacker mängd muffins eller snabbbröd. Om du befinner dig med rester måste du se till att du lagrar dessa bakverk korrekt för maximal friskhet.

Blueberry-Oat Quick Bread

(Bildkredit: Emma Christensen)

Först, se till att kyla helt.

Innan du packar muffins eller snabbbröd aways, svalka dem helt. Efter att ha kommit ut ur ugnen, låt de här bakade varorna kort svalna i pannan innan de överförs till ett trådställ för att kyla hela vägen.

Även om de bara är en liten bit varm fortsätter muffins och snabbbröd att avge värme. När den förvaras i en sluten behållare för tidigt resulterar den överflödiga värmen i kondens. Med ingenstans att förånga, kommer det att lösa sig på muffinsna och snabbt bröd, vilket ger en obehaglig fuktig yta.

Använd pappershanddukar och en sluten behållare.

För att hjälpa muffins och snabbbröd behålla sin smak och struktur så länge som möjligt behöver du två saker: en tätbar behållare (eller återförslutbar plastpåse) och några pappershanddukar.

Som muffins och snabbbröd ålder, stiger fukt inifrån till ytan. När överskjutande fukt inte kan avdunsta eller absorberas någon annanstans, betalar muffins och snabbbröd priset genom att bli fuktig snabbt. Här sitter pappershandduken in. Den absorberar överskott av fukt och lämnar dina bakade varor längre.

Förvara muffins och snabbbröd i en förseglad behållare eller återförslutbar plastpåse, i ett enda lager. Läng botten av behållaren eller påsen med ett pappershandduk, täck sedan över muffins topp eller snabbbröd med ett annat pappershandduk.

Mer än fyra dagar? Gå till frysen.

Om du planerar att lagra muffins i mer än fyra dagar, är din bästa satsning att stash dem i frysen. Förvaras i en återförslutbar fryspås, muffins och snabbbröd kommer att hålla frysen i cirka tre månader. Låt dem komma till rumstemperatur och varma upp varma i ugnen innan du njuter.

Hur lagrar du muffins och snabbbröd?