Det bästa sättet att lagra kaffe

Det finns många frågor när det gäller att köpa och lagra kaffe, men det finns ett enkelt svar. Faktum är att svaret är mycket lika för att köpa färsk mat: köpa små mängder och köpa regelbundet.

Villel Unihom Glasburk, $ 12.50

(Bildkrediter: Villel Unihom)

Medan det kan tyckas att det är dagseffektivt att fylla på sex månader kaffe åt gången, så gör inte dina kaffebönor någon rättvisa. Men självklart går vi inte och köper färska bönor varannan dag, och de flesta konsumerar inte kaffe i sådana kvantiteter. Det betyder att du måste tänka på att lagra den.

Kaffe är en känslig produkt, men du vill se till att du förvarar den på ett sätt som hjälper till att hålla smaken.

För att lagra kaffe och hålla bönor till hands, här är några användbara riktlinjer.

1. Förvara hela bönor, inte jordade.

Om du vill se till att du brygger den färskaste koppen varje gång, lagra du hela bönor. Kaffet oxiderar ganska snabbt efter det att det har lagts, vilket är anledningen till att kaffe aficionados kommer att berätta att det inte finns något annat alternativ än att slipa hemma.

(Bildkredit: Christian Schnettelker)

2. Använd kaffebönor inom två veckor.

Kaffebönor konsumeras bäst inom en viss tidsperiod efter att de är rostade, och om du förvarar dem för länge kommer de så småningom att bli inaktuella, något som kommer att få en allvarlig effekt på smaken av din dryck. Att dricka ditt kaffe inom två veckor efter stekdatumet är en bra tumregel.

Och om du inte bor nära en rooster där det är lätt att regelbundet fylla på färskt rostade bönor, finns det gott om rostfirmor som skickar direkt till din dörr. Att ha gott kaffe till hands har aldrig varit enklare.

3. Förvara bönor i en ren, lufttät behållare.

Precis som du stäver din kaffebryggare, vill du ha en ren behållare för att sätta in dina bönor. Du kan lagra dina bönor i väskan som de kom in, men vissa väskor gör ett bättre jobb att skydda bönorna än andra. Om kaffet kommer i en återförslutbar väska med en fast tätning, är det bra att gå. Annars väljer du en glasburk med lock. Det kan vara lika enkelt som att återvinna en glasburk att något annat kom in, var noga med att rengöra det först så att det inte finns några kvarlevande luktar från vad som helst innan.

4. Sätt bönorna på en sval, mörk plats.

Medan kaffeplantor behöver sol att växa, kommer dina rostade kaffebönor inte att göra så bra i solsken. Så lagra inte de bönorna på vindrutan! Ett skåp är ett utmärkt ställe att lagra bönor.

Och nej, lägg inte bönorna i kylskåpet.