Det bästa sättet att frysa Pesto är inte vad du tycker

När jag fastnar med fler färska örter än vad jag kan klara av – det är örter från min lilla behållare på min balkong eller ett stort gäng från mataffären – jag gör utan tvekan pesto. Bara förra veckan gjorde jag både salvia och timjan pesto för att få ett handtag på mitt överskott. Sedan frös jag de två att använda på pasta, fisk, kyckling och till och med bara bra bröd när trängsel slår. Men jag fryser inte pesto så som de flesta säger till dig (i isbitbunkar). Jag har en metod som jag helhjärtat tror är bättre.

(Bildkredit: Christine Han)

Frysta Pesto så att du kan ta ut precis vad du behöver

Problemet med iskubbrickmetoden är att dina frysta pesto-kuber är exakt lika stora. Visst, det är kanske inte ett problem när du gör en stor pasta pasta och du tar bara en handfull kuber. Men vad händer om du bara behöver en halv kub för att tina och slather på din smörgås? Eller vad händer om du bara vill ha en liten dollop på din soppa? Som ett hushåll till två, stöter jag på många tillfällen när en hel kub av pesto är för mycket.

Så i stället tar jag en liten bakplåt (som en kvart plåt eller till och med brickan i min brödrostugn) och linjer den med vax eller pergamentpapper. Jag dumpar den nyligen gjorda pestoen ut på den och sprider den jämnt för att vara ca 1/4 tum tjock. Sedan trycker jag försiktigt ett annat vax eller pergamentpapper på spridningspesto och håller det i frysen i några timmar för att fastna. När jag är frusen placerar jag pesto-arket i en liten påse med frysficka, märker den och lägger den i frysen. När jag behöver pesto, drar jag ut påsen och bryter av så mycket eller så lite jag behöver. Dessutom avfrysar pesto extra snabbt eftersom det är ett tunt blad istället för en tät kub.

Få receptet Hur man gör perfekt pesto varje gång