Det bästa brödet för franska toast- och brödpuddingar

Savory Parmesan French Toast

(Bildkredit: Nealey Dozier)

Oavsett vilken väg du skar den, är nyckeln till en vinnande tallrik med fransk toast eller en pudding av brödpudding den typ av bröd som används för att göra dessa oemotståndliga rätter. Det är den viktigaste ingrediensen, så här är insidan av vad du behöver veta.

Vad gör dessa bröd de bästa?

Det finns några förväntningar från brödet när det gäller franska toast och brödpudding. För att möta dem måste du välja rätt bröd för jobbet. Här är några av de kvaliteter vi anser – som du hittar i valet av bröd nedan.

  • Den är tillgänglig av loafen: Du vill ha möjlighet att kub eller skiva bröd till måtten på din preferens. Det betyder att unsliced ​​bröd är vägen att gå.
  • De är robusta: Både franska toast och brödpudding kräver en blöt i ett ägg och mjölk blandning för att skapa den custardy slutprodukten. Om brödet är snitt skivat eller för bra en smula (aka squishy som Wonder Bread) kan den falla ihop under matlagningsprocessen.
  • Det ska smaka gott! Självklart kommer mycket av smaken i någon av dessa färdiga rätter från kryddans blandning och blandningar, men brödet ska också smaka gott. Berikade bröd som challah och brioche är speciella favoriter eftersom de kommer med uttalad äggig smak.

(Bildkredit: Quentin Bacon)

1. Brioche

Brioche är förmodligen det mest klassiska valet när det gäller fransk toast och brödpudding. Tänk på det som en rikare version av smörgåsbröd, gjord med smör och ägg. Den har en stabil och plyschkrumm som gör att den håller sin form efter att ha blivit krukad och kokar i en färdig maträtt med en skarp yta och en mjuk, krämig insida. Köp det genom loafen – aldrig skivad – så att du kan skära skivor som är så tjocka som du vill ha dem.

Få ett recept: Hur man gör Brioche

(Bildkredit: Emma Christensen)

2. Challah

Som ultra-buttery brioche, challah (som vanligtvis inte innehåller mejeriprodukter) gör en underbar grund för brödpudding och fransk toast. Detta är ett äggigt bröd som kan suga upp vanilett utan att kollapsa. Det rostar snyggt på utsidan och lämnar dig med de krämiga insiderna du förväntar dig av dessa rätter.

Få ett recept: Hur man gör Challahbröd

(Bildkredit: Emma Christensen)

3. Pullman Loaf

Pullmanloaf, även kallad smörgåsbröd eller panbröd, har en öm, men fortfarande tät packad smula som ger en solid fransk toast- och brödpudding. Eftersom det inte är så tätt som brioche och challah, är resultaten lite mindre krämiga, men inte mindre läckra. Du behöver vanligtvis inte suga detta bröd i ägg- och mjölkblandningen, så titta noga på det och dra det ur blöt innan det sönderfaller. Stryk av förskivat bröd, eftersom de tunna skivorna inte håller sig bra.

Få ett recept: Hur man gör Basic White Sandwich Bread

(Bildkrediter: Maria Midoes)

4. Franskt bröd

En ytterligare anledning att spara den kvarvarande baguetten från kvällens middag. Tänk på ett franskt bröd som ditt vildkortsval. Klipp på en diagonal för större skivor, det här fastkrossade brödet har inga problem att suga upp vanilj och hålla sig stabil. Till skillnad från brioche, challah och smörgåsbröd gör en baguette en fransk toast och brödpudding med mer av en tuff bit. Låt det suga extra länge i ägg- och mjölkblandningen för att försäkra dig om att det är ordentligt mjukat.

Få ett recept: Hur man gör en fransk baguette hemma