Dessa kycklingpotatisar är enklare att göra än du tror

(Bildkrediter: Damn Delicious)

kitchn s Ljuka länkar kolumn höjdpunkter recept vi är glada över från de bloggare vi älskar. Följ med varje vardag när vi lägger in våra favoriter.

Det är ganska frestande att tillgripa de olika avtagningsfogarna i mitt grannskap för en nyberedd ordning av potstickers på efterfrågan, men om det finns en sak som jag skulle vilja lära mig är det den rätta konsten att dumpling-making hemma. Det här receptet från Damn Delicious ger 36 vitlöksmjölkhönsteknickar på bara 40 minuter! Och medan jag tror att det kan ta lite längre tid för den här tidtimern, är det värt att träna.

För att starta kräver detta recept en enkel fyllning av kycklingbröst, tärnade shiitake-svampar, färska koriander, gröna lökar, vitlök, sojasås, sesamolja, ingefära, risvinäger, peppar och röda paprikaflingor.

Här är ett tips för framsteg: Du kan förbereda detta på en dag i förväg och lämna den i kylskåpet tills du är redo att montera.

Nu kommer den del jag inte är så säker på: dumpling wrapping. Var noga med att köpa 4,5-tums rund wonton wrappers, som gör perfekt storlek potstickers. Använd en matsked, placera en skopa av kycklingfyllningen i mitten av varje omslag. För att täta dem, gnugga kanten av wontonrunden med vatten och vik kanterna i en halvmånsform och kläm fast, vilket skapar lilla åsar.

Potstickers fick sitt namn från stekpanna: Sätt på påsarna i vegetabilisk olja i en stor varm stekpanna i några minuter tills de börjar skarpa upp på botten. Tillsätt en liten mängd vatten och täck för att laga mat medan vätskan avdunstar, och dumplingsna börjar skarpa igen. Servera med sojasås, krossad rödpepparflingor och risvinäger för doppning.

  5 sätt att använda din holländska ugn i ugnen

→ Få receptet: Vitlök Ginger Chicken Potstickers från Damn Delicious

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

Mer Delicious Dumpling Recept från Kitchn

  • Potsticker Stir-Fry
  • Pork Dumplings
  • Klassiska kinesiska dumplings (Jiaozi)