Dessa Honung Vitlök Bakade Blomkål Bites är oemotståndliga

(Bildkrediter: Kirbie’s Cravings)

kitchn s Ljuka länkar kolumn höjdpunkter recept vi är glada över från de bloggare vi älskar. Följ med varje vardag när vi lägger in våra favoriter.

Förra helgen konsumerade jag en av de fem bästa aptitretare som jag någonsin har ätit i mitt liv på ett halvt oväntat ställe: den kryddiga buffalo blomkålen på California Pizza Kitchen. I det ögonblick som jag poppade den första floret i min mun började en imaginär symfoni spela, och jag måste allvarligt sakta ner min rulle eftersom vi beställde skålen att dela för bordet.

Dessa lilla caulier fylldes med smak, tack vare Sriracha Buffalo-såsen, blåostkrummor och hackad lökskallgarnering. På jakt efter en liknande men annorlunda framställning kom jag över dessa honung vitlök bakade blomkålbett från Kirbie’s Cravings och visste genast att jag behövde lägga till dem i menyn denna vecka.

Dessa floretter är belagda i en honung vitlöksås (som också innehåller Sriracha), men snarare än slagna och stekt, de är belagda med rostat panko och bakad till spröd perfektion. Det är bara ett annat exempel på hur mångsidig blomkål är – och jag är allt för den.

Det första steget är att skåda dina panko-brödsmulor på ett bakplåt i en 350 ° F-ugn. Därefter bryta ner ett blomkåls huvud och doppa varje enskild floret i slagen ägg och täck dem med den toasty panko. Baka dessa bett i 15 till 20 minuter tills beläggningen är guldbrun.

Medan biterna bakar, gör såsen genom att simma på honung, malet vitlök, lökpulver, sojasås och Sriracha i en liten kastrull. Förtjockning, tillsätt en uppslamning av majsstärkelse och vatten. När blomkålen görs bakning, är såsen redo att drizzla.

→ få receptet: honung vitlök bakad blomkål från Kirbie’s Cravings

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

Mer Delicious Blomkål Recept från Kitchn

  • Hur man gör en helbränd blomkål
  • Blomkål Mac och ost
  • Rostad Blomkål & Lentil Skål Med Söt Potatis Hummus

Vad är ditt favorit sätt att göra blomkål?