Dessa hälsosammare Scotcheroos endast kalla för 4 ingredienser

(Bildkredit: Saltade Plains)

Har du någonsin haft en Scotcheroo? Receptet – som kräver Rice Krispies, lätt majssirap, socker, choklad och butterscotch chips – var ursprungligen tryckt på baksidan av en Kellogg’s Rice Krispies spannmålslåda, och det har varit en favorit sedan dess. No-bake behandla är söt, krispig, söt och salt på en gång. Medan du inte kan slå smaken av en sann Scotcheroo, kommer den här hälsosammare versionen ganska nära.

Detta recept på Scotcheroos kräver endast fyra huvudingredienser: lönnsirap, brunt risflingor, helt naturligt osaltat jordnötssmör och mjölkfria mörka chokladflisar. Du vill också ha lite fläckigt havsalt att strö på toppen i slutet!

Maple sirap ersätter vanligt socker och majssirap, och det bruna risgrönsaken byts ut för de traditionella riskrispierna. För jordnötssmör, leta efter en med bara torra rostade jordnötter som anges som en ingrediens – undvik de med tillsatta oljor eller socker. Användning av mörka chokladchips här lägger också till en nivå av komplexitet och liten bitterhet som verkligen förseglar affären.

Oavsett om du tjänar dessa som ett efterskolans mellanmål för dina barn eller till efterrätt på ditt nästa bokklubbmöte, är alla säker på att älska denna uppdaterade ta på den klassiska behandlingen.

Få receptet: Jordnötssmörlön Scotcheroos från Saltade Plains