Denna Pan Pan Chicken Parm är en lätt Weeknight Win

(Bildkredit: Cookie Rookie)

kitchn s Ljuka länkar kolumn höjdpunkter recept vi är glada över från de bloggare vi älskar. Följ med varje vardag när vi lägger in våra favoriter.

Så mycket som det smärtar mig att erkänna, beställer jag ganska mycket bara någonsin kycklingparmesan när jag är ute och äter. Trots att den rankas ganska högt upp på min lista över favoritfood i hela tiden, gör jag sällan det för att det bara verkar som så. MÅNGA. STEG.

Jag vet att det är allt i mitt huvud, men av någon anledning tanken på att bryta kyckling, steka den, överföra den till en bakplåt, toppa den med sås och ost och smälta den tills det är allt smält och bubblande verkar som en herculean uppgift för den genomsnittliga tisdagskvällen. Är jag den roligaste personen vid liv?

Om ditt svar på den frågan är ja, förlåt jag dig, men jag inbjuder dig också formellt att komma med mig på den mörka sidan i form av denna genvägskartong Parmesan-recept från Cookie Rookie. I den här versionen behövs det att baka köttbitarna istället för att steka dem – klippa ut ett stort steg – så att min favoritrestaurang går in i den perfekta veckan hemlagad middag.

Enligt receptet författaren, Becky Hardin, “Du kommer aldrig ens att missa steket på dessa kycklingbröst”, tack vare panko och parmesanbeläggningen som spricker upp efter bara 25 minuter i ugnen. En annan bonus? Becky föreslår att roostning av broccoli höger bredvid kycklingen när den lagar mat, vilket innebär att färre stekpannor ska tvättas!

Nu när jag har din uppmärksamhet, så här gör du denna maträtt: Första vispa ett ägg för att binda panko / parmesanbeläggningen till kycklingbrösten. Se till att du får dem snyggt och tjockt täckt på båda sidor för en extra krispig skorpa. Efter att ha bakat dem på en plåtkorg tillsammans med broccolifloretter i 20 minuter, ta bort dem från ugnen och toppkoteletter med marinarsås och strimlad ost. Återgå till ugnen i några minuter för att få osten fin och smält. För en fin bubblig finish, byt ugn till broil för sista minuten – och voila!

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

Mer enkla kycklingrecept från Kitchn

  • Parmesan Kyckling och Kale Sauté
  • Caprese Chicken
  • The Best Pesto Chicken Salad
  • Slow Cooker Citron-Vitlök Kycklingbröst

Vad är ditt favorit lätta kycklingrecept?