Denna One-Pot Räkor & Ärt Orzo är en weeknight Wonder

(Bildkrediter: Helt underbar)

Nu är våren äntligen här, vi ställer in våra synpunkter på lättare biljettpris. Men det betyder inte att vi säger farväl till tröstande pastarätter! Denna orkidé med räkor och ärter tårar perfekt mellan vintern och våren, och den lagar mat i en stekpanna på under 30 minuter. Vad finns att inte älska?

En snabb anteckning: Det här är inte en krukmjöl där allt lagar mat på samma gång. Men med bara 10 minuters prep och 15 minuters aktiv koktid kommer denna måltid fortfarande i en blixt.

Du börjar med att laga orzan i en stor kruka. När du har tappat och sänkt åt sidan kan du använda samma kruka för att skapa såsen genom att föra grönsakslager, vitt vin, paprika, oregano, timjan och vitlök till koka. Därefter släpper du i några frysta ärter och skivade gröna lök, följt av räkorna, och äntligen orzo. Rör lite citronsaft och sylt och servera med mycket parmesanost.

Och precis så har du en komplett måltid – stärkelse, protein och veggie – i en panna! Häll dig ett glas av det ovannämnda vita vinet, gå ut på ditt bakdäck och njut av denna fina middag hela våren.

Få receptet: One-Pot Räkor & Ärt Orzo från helt läcker

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

Fler räkorrecept från Kitchn

  • Honung-Vitlök Räkor Stovetop Ris Gryta
  • One-Pot Räka Scampi
  • Kryddig tomat- och räksoppa