Denna enkla pumpa pudding tårta är ren magi

(Bildkredit: Klart enkelt)

Ingen respektlöshet mot pumpa paj, men det är dags att låta andra (lika läckra) pumpa desserter ta mitt skede i höst. Därför, låt oss vara ärliga, om du inte använder butikskaka, så är pumpa paj typ av noga. Denna varma pumpa pudding kaka är dock lätt som det kan vara – och det är helt enkelt magiskt.

Denna tårta börjar som en annan tårta: kombinera de torra ingredienserna (allmjölk, socker, bakpulver, salt, kanel och muskot) i en stor skål och lägg sedan i de våta ingredienserna (pumpa puré, helmjölk, smält smör och vaniljextrakt), och häll sedan smeten i en bageri.

Men här är det där saker blir intressanta! Innan du sätter din tårta i ugnen för att baka, vispa du mörkt brunt socker med varmt vatten och sedan häll det över kaka smeten. Rör inte – sätt bara upp rätterna i ugnen och gå bort.

När kakan är bakad och kyld, dammar toppen med pulveriserat socker. När du går ut på en servering ser du att det bruna sockret har sett sig på botten och skapar ett klibbigt sött karamelliserat lager av mjuk pumpa pudding under den helt fuktiga tårtan. Servera med en nyckelpipad gräddfil och du kommer vara i himlen.

Få receptet: Warm Pumpkin Pudding Cake från helt enkelt skrapa