Den perfekta jorddagen Cocktail Recept: Acai Cosmo Cocktail

Jag nämnde min sökning efter den perfekta Earth Day-cocktailen, och en vän sade leende: “Så i princip handlar ditt yrke bara om att hitta någon ursäkt att dricka – en Earth Day-cocktail, allvarligt Maureen?” Det är ingen ursäkt att dricka, men helgdagar och evenemang får mig att tänka på vad jag dricker. Vilket är i grunden jorddagens punkt – att tänka på den här stora stora saken vi står på. Så för att hedra det, ville jag dela en sipp som var miljövänlig och naturligtvis läcker.

Veev är denna goda anda gjord av superfrukt, acai bär. Vi har sett dem blandade i allt från sorbet till smoothies, och nu har de tagit till baren.

Denna superfruktanda är perfekt för jordens dag eftersom de är uber ekoto-chic. $ 1 från varje såld flaska går till den brasilianska regnskogen bevarande (hemma för acai berry). Förutom att allt från sin produktion, som använder vindkraft och håller ett mycket litet koldioxidavtryck, till dess tappning med återvunnet glas och syntetiska korkar, håller Veev högst upp på listan för de flesta miljövänliga spritdrycker.

Så det har eco-allure men hur smakar Veev?

Andan är klar som vodka men har en unik fruktig arom. Veev smakar rent med en antydan citrus och slutar smidig. Den är gjord av exotiska frukter – Acai spelar den stora delen, men prickly pear och acerola körsbär (även infödd till Brasilien) finns också där. Du kan sippa det rakt upp, men jag föredrar att det blandas. Det kan lätt ta stället för vodka i de flesta cocktails och som vodka blandar det bra med en mängd olika smaker, inklusive tranbär och lime i detta Acai Cosmo-cocktailrecept. Kolla in Veev och gör en skillnad med din dryck av denna jorddag.

Mer om Veev: Veev Life

Acai Cosmo

gör 1 dryck

1 1/2 uns Veev Acai Spirit
1/2 ounce Grand Marnier
2 uns tranbärjuice
Kläm av färsk kalk

Lägg till alla ingredienser i en cocktailskakare full av is. Skaka och dra i ett kyldt martiniglas. Garnera med en ny jordgubb, citron twist eller lime hjul.

Njut av!

Maureen C. Petrosky skriver vad hon vet, mat, sprit och fester. Författare till The Wine Club, hon visas regelbundet på TODAY-showen för att dela sina vices och råd med världen. Mer information finns på www.maureenpetrosky.com

Relaterad: Franny’s Rabarber och Aperol Cocktail

(Bild: Maureen Petrosky)