Den perfekta balansen: Salvatore Smoky Ricotta

Det är en personlig sak, men jag är ett stort fan av högkvalitativ, färsk ricotta. På samma sätt är jag också övertygad om att fräsch ricotta inte borde vara rysad, eftersom det är en så sann beläggning för de bästa smakerna i stor mjölk.

Och igen är det en personlig sak, men rökt ost är inte min väska.

Så jag blev seriöst förvånad – och då några – när jag upptäckte det mest goda jag har haft på ett tag: rökt ricotta. Och gjort i Brooklyn, inte mindre.

Det är ingen överraskning, verkligen när du tänker på ostens tillverkare. Salvatore gör den bästa ricotta någonsin. Verkligt. Så om någon kunde röka ricotta framgångsrikt skulle det vara dem. Fram till nyligen hade jag bara haft deras vanliga sortiment. Deras ricotta är tjockare och lite torrare än andra som gränsar på fluffiga, med våt, tung ostmassa. Det är också bra, bara av en annan stil. Salvatore är mer ostliknande, vilket ger den en ännu större känsla av krämhet, med en så behaglig tät struktur.

Betsy Devine, den nuvarande cheesemaken på Salvatore, använder mjölk från Hudson Valley Fresh, en ideell kollektiv av upstate bönder. Denna rökiga versionen är kallrökad över körsbärsträd och är en garanterad unik hitta. Det är mer aromatiskt än vad som helst, med bara en subtil smak av rökig sötma på gommen. Använd det som du skulle ha någon bra färsk ricotta, även i söta applikationer.

För att njuta av det i all sin ära, håll det enkelt: strö en höjd med lite flingalt salt och stor olivolja och servera med bröd. Det finns inget bättre sätt att bli en troende.

Salvatore rökt och vanlig ricotta finns på Saxelby Cheesemongers för $ 14 / lb och flera andra New York-detaljhandeln. Kolla in deras hemsida för mer information om var du kan hitta några.

Nora Singley är en ivrig älskare av ost, och under en tid var hon cheesemonger och utbildningsdirektör på Murray’s Chees Shop i New York City, där hon fortsätter att lära sig ostklasser för allmänheten. Hon är för tillfället en assistentkock på The Martha Stewart Show.

Relaterad: Ja eller nej? Rökt ost— Cheesemonger

(Bild: The Rooster Group)