De enda bullar som du någonsin skulle köpa från mataffären

För mig är en del av överklagandet av Martin’s Potato Rolls precis där på sin pittoreska plastförpackning. Hjärtan och tulpanerna som omger logotypen ser ut som något som din mormor kan ha broderat och inramat och, när du lägger dem ömt i din kundvagn, kommer du att upptäcka orden “Delicious to Serve at the nicest diners”, stämplat på sidan i städa röda bokstäver.

Om det inte hade en Facebook-logotyp på flipsidan, skulle det se ut som något ur en 1950-talets feberdröm och det är precis vad Martins rullar är. De är också de bästa freaking varmkorv och hamburger bullar du kan köpa.

(Bildkredit: Mål)

En kort historia av Martins potatisrullar

Martin’s Potato Rolls började i Pennsylvania köket Lois och Lloyd Martin, som de två lokala bageriarbetarna arbetade för att göra sitt eget recept. År 1955 vände de ett ombyggt garage i Martin’s Famous Pastry Shoppe, och även om det kanske hade varit ett djärvt krav när de började baka sina nu signaturpotatisrullar, utvecklade paret snabbt den lokala crediten för att säkerhetskopiera den.

I slutet av 1950-talet sålde de sina rullar grossist till Pennsylvania mataffärer. Paret utbröt sedan sitt garage och expanderade till det mycket större moderna bageriet (belägen på 1000 Potato Roll Lane, eftersom allt om Martin är bedårande) där Lloyd and Lois familjemedlemmar fortsätter att driva verksamheten. Roligt faktum: Parets ursprungliga garage har bevarats inuti besökarens centrum på nuvarande plats.

Varför Martins potatisrullar är de bästa rullarna

Om du redan är bekant med Martins potatisrullar, vet du vad jag händer om eftersom du har upplevt sin puddsmjukhet och smörjig smak, och det sätt som varje enskild man lyckas smaka på som den var bakad, som för fem minuter sedan. (Jag har legit övervägt att smyga en hel påse med sina middagssrutter i en biograf.)

köpa: Martin’sSandwich Potato Rolls, $ 4 till åtta på Target

Och även om du inte känner till Martins namn, är det en bra chans att du har haft sina rullar: Shake Shack har serverat sina hamburgare på Martins rullar sedan dagen öppnades. “Vi ville framkalla den klassiska, enkla burgaren av de flesta barns barndom,” berättade Shaker Shack kulinarisk chef Mark Rosati Eater. “Av alla de bullar som testades under de tidiga dagarna, vad vi fann var bra om Martin var att det vuglade köttet perfekt – det absorberade juicerna, men det blev inte fuktigt.”

Shake Shake är inte ensam i sin bedömning. Allvarliga äter rankade de bästa bullarna, och Martin var den klara vinnaren. “Guldstandarden för burgerbullar”, James Beard-nominerad kock J. Kenji López-Alt skrev.

Om du inte är övertygad än, är det bra – MOAR MARTIN’S FOR ME. Men här är det mer att hjälpa dig att ändra dig: Under de senaste åren har Martin svarat på feedback från kunder genom att byta konstgjorda färgadditiv för gurkmeja, drogkemikalier som azodikarbonamid, och använda alla icke-GMO-baserade ingredienser och äkta riosocker i stället för höga -fructos majs sirap. (Det var därför jag kände mig bra med min biografplan.)

Så ja, om du serverar dem på “The Nicest Diners” eller bara skjuter en i ditt ansikte medan du står över din kökshandfat (Shhh – du känner inte till mig), de är ganska mycket bäst.

Vad tror du? Delar du i min kärlek till Martin?