De 7 tips du behöver för att göra något långsamt kokar kyckling recept bättre

Hur man gör lätt strimlad kyckling i långsam spis

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

Oavsett vilken typ av långkokt kycklingmiddag du har slitit i din måltidsplan, är det bunden att vara både lätt och gott. Och för att göra det ännu bättre, här är sju tips som jag alltid lita på.

1. Förvärm din långsamma spis.

Medan det alltid är bra att förvärma din långsamma kokare, är det särskilt viktigt när du lägger seared chicken eller sauterade aromater, som med vår Kerala-stil kycklingcurry. När du lägger heta ingredienser i en kall långkokare måste allt värmas upp igen, vilket kan klibba på en extra 15 till 20 minuters tillagningstid.

Läs mer: Varför du alltid bör förvärma din långsam spis

2. Smörj kycklingen först.

Med mycket få undantag (strimlad kyckling och poaching är de två som kommer ihåg), är det alltid värt att suga kyckling i en hetpanna på spisen innan du lägger den till långsam spis. Och verkligen, bara en sida av kycklingen kommer vanligtvis att göra. Inte bara ger den djupa såret köttet en imponerande färg, men den tillför också en djupare, rikare smak som du inte kan uppnå från den långsamma kokaren ensam.

Prova det här: Slow Cooker Citron-Vitlök Kycklingbröst

Buttery Slow Cooker Kyckling och potatis

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

3. Koka kycklingen över en bädd av potatis.

Att lägga en bädd av potatisbitar eller små nya potatisar till botten av den långsamma kokaren är en riktigt bra idé av några anledningar. Till att börja med blir det här kycklingreceptet omedelbart till en enpottsmiddag. Det kommer också med garantin att potatisidan är fylld med smak, eftersom du kan vara säker på att de kommer att suga upp fett och juice från kycklingen. Det är en middagstid vinna överallt.

Prova det här: Buttery Slow Cooker Chicken & Potatis

4. Spara långkokt kyckling recept på rätt tid.

Slow Cooker Chicken middagar är bäst reserverade för helg kvällar, måltid prep tid, eller när du kan få ett tidigt hopp på middag. Eftersom köttet är så lutat, låter kyckling inte sig för de typ av långsamma kokaruppskrifter som kräver en daglig kokstid. Att spara långsamma kokhönsmiddagar vid rätt tidpunkt är ett enkelt sätt att vara säker på att din måltid är bäst och inte överkokt.

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

5. Vänta inte till slutet av matlagningen för att tillsätta såsen.

En del av skönheten hos något långkokt kycklingrecept är att köttet drar upp smaken av alla ingredienser som den är lagad med. Därför är det alltid dags att äta en sås eller till och med salsa, det är alltid en bra idé att laga kycklingen tillsammans med en del sås, som vi gör med vår långsamma kokta General Tso kyckling, långkokt citron-vitlök kycklingbröst och långsam salsa kyckling.

Prova det här: Hur man gör långsam kokvatten General Tso’s Chicken

6. Titta på klockan.

På samma sätt, håll koll på klockan eller ställ in en timer när du lagar kyckling i den långsamma ugnen. Många recept tar inte mer än ett par timmar. När kyckling kokas för länge, även i den långsamma kokan, förlorar den sin oemotståndliga saftiga bett och blir ganska torr.

7. Ta på citronen – men vet när du ska lägga till det.

Ett stänk av något surt, som citronsaft, är ett riktigt bra sätt att perk upp något långsamt koktrecept. Om du vill ge din kycklingmiddag en extra liten pop för att lysa upp smaken, spara krama citron för slutet av matlagningen så det sticker ut och blir inte dämpat.

Å andra sidan, om du vill göra citron kyckling eller ge din grundläggande långsam koka krossad kyckling någon seriös solig smak, fortsätt och rör i saften från ett par citroner i början av tillagningen. Vi gör detta i våra recept för långkokt citron-vitlök kycklingbröst och långkokt kyckling piccata, och det gör det möjligt för kycklingen att verkligen suga upp mycket av sin smak utan surheten.

Vår favorit Slow Cooker Chicken Recipes

  • Slow Cooker Chicken Piccata
  • Slow-Cooker Chicken Tacos
  • Slow Cooker Orange Chicken
  • Slow Cooker Honey Teriyaki Chicken
  • Hur man lagar en hel kyckling i den långsamma kokaren