De 5 bästa typerna av fisk för grillning

(Bildkrediter: Kesu / Shutterstock)

Under sommarmånaderna älskar jag grillning så många av mina måltider som möjligt. Kyckling, biff, grönsaker, fisk … du heter det, jag grillar det förmodligen.

När det gäller kött är grillning relativt lätt. Välj din favoritklipp, en marinade eller torr gnidning och släng den på grillen. Grillning av fisk är lite svårare. Vissa typer av fisk gör bättre val än andra, och några mer känsliga filéer passar inte alls för grillning alls. Här är en guide som hjälper dig att välja.

När du väljer en fisk för grillning är det viktigt att överväga hur fast eller robust den är. Delikat fisk som sål, tilapia eller flounder går inte så bra på öppen flamma. De är mer benägna att bli fläckiga, bryta isär eller falla genom grindarna. Det är bäst att välja en fast, stark fisk, som en av våra fem favoriter nedan!

Alla fem av dessa har olika saker att vara medvetna om när det gäller hållbarhet så var noga med att dubbelkontrollera sin inköp och säsongsmässighet på Seafood Watch-appen eller online innan du köper.

Besök Seafood Watch: Monterey Bay Seafood Watch

1. Svärdfisk

Svärdfisk är min favorit typ av fisk för grillning! Det är en mild smakande, fast, köttig fisk som håller bra på grillen. Du hittar den här fisken som säljs som biffar – laga den hela eller skära upp den och spika den.

  • Recept: Senap och Fennikel Svärdfiskspett med Pea Hummus – Art de Fete

2. Lax

Oavsett om du lagar det som en biff eller en filé, kan lax klara grillens värme, hålla sin tydliga smak och hålla sig ihop. Också överväga grilla lax på cederträ plankor för en extra smak twist.

  • Hur Grillar Lax på en Cedar Plank
  • Recept: Smoky Salmon BLT s

3. Tonfisk

För mig är tonfisk som biff av skaldjur världen. Det är så mångsidigt! Tonfiskbiff är tjock och hjärtlig, med en distinkt smak. Jag älskar att ge det en bra sear och laga den bara till medium sällsynt.

  • Recept: Grillad Guldfisk Tonfisk med Gurka Dillsås

4. Snapper

Snapper är en stor mild vit fisk för grillning. Koka hela fisken eller portionsfiléerna.

  • Recept: Grillad Whole Snapper – Mat & Vin
  • Recept: Grillad Red Snapper med jordgubbe och Avokadosalas – Hela matar

5. Mahi Mahi

Mahi mahi, även känd som dorado eller delfin (inte förvirrad med delfinen), är en smakfull vit fisk. Den har en fast struktur som gör den underbar för grillning.

  • Recept: Grillad Mahi Mahi med Thai Kokosås – Bon Appetit

→ Relaterat: Grillning Fish 101

Vad är din favorit typ av fisk att grilla?