De 5 bästa röda vinarna för Sangria

(Bildkrediter: Jayme Henderson)

Så, du har tagit anteckningar från Emma om hur man gör det perfekta röda vinet sangria, och du är redo att göra din första kruka. Men vilket rött vin ska du använda? De flesta recepten kräver helt enkelt den breda kategorin “torrt rött vin”. Låt oss ta bort gissningen och begränsa vissa specifika vinstyler som härligt kompletterar den friska, fruktiga essensen av sommarsangria.

En traditionell spansk libation, sangria är en vinbaserad “punch” som innehåller säsongsbetonad frukt, en sötningsmedel, brandy och ibland ett stänk av läskvatten.

Vinet tar det centrala steget i denna cocktail, så välj ett vin som är fruktigt men torrt, har god syra och är lägre i tanniner. Gärna prova andra fruktdrivna viner, som Merlot eller Malbec. Välj bara en stil som inte är för tannisk eller starkt oaken.

De 5 bästa vinarna för sommar Sangria

Här är fem specifika viner som passar dessa riktlinjer.

1. Garnacha – Garnacha (grenache odlad i Spanien) har generellt lägre tanniner, visar rika röda frukter och har stor surhet. Dessa egenskaper gör garnacha min personliga go-to för att göra stellar röd sangria.

  • Bra val: Bodegas Borsao från Tres Picos – Druva: Garnacha. Område: spanien. År: 2012. Genomsnittspris: $ 15

2. Tempranillo – Tempranillo, en annan spansk sort, ger en djup nyans; frodig konsistens; och anteckningar av svarta körsbär, björnbär och cola. Välj tempranillos märkta som “Crianza” eller “Joven” för att undvika en stark ekmakad smak.

  • Bra val: Palacios Remondo från La Vendimia – Druva: Tempranillo-Garnacha blandning. Område: Rioja, Spanien. År: 2012. Genomsnittspris: $ 13

3. Primitivo eller Zinfandel – Iterationer av samma druva, primitivo (från Italien) och zinfandel (odlas mestadels i Kalifornien) är utmärkta för sangria. Vinerna brukar uppvisa rika, jammiga frukter, accenterade med kryddor och blomblad.

  • Bra val: Rancho Zabaco från Dancing Bull – Druva: Zinfandel. Område: kalifornien. År: 2012. Genomsnittspris: $ 10

Har du redan en stor flaska rött vin till hands? Följ detta enkla recept, och du kommer att sippa på sangria i morgon.

(Bildkredit: Leela Cyd)

4. Bonarda – Argentins mindre kända pärla-av-vin, Bonarda, är vanligtvis lägre i pris, vilket ger ett stort värde för sin frodiga, fruktiga stil. Bonarda blandas ofta med andra sorter, men i sig levererar den rika hallon-och plommon-driven, mogen juice.

  • Bra val: Catena från Alamos – Druva: Bonarda. Område: Mendoza, Argentina. År: 2012. Genomsnittspris: $ 10

5. Nero d’Avola – Odlad och producerad i södra Italien är Nero d’Avola mörk, mjuk och saftig. Nero d’Avola gör också underbara uttryck av torra rosé – bra att använda i en lättare sangria, som Maureens Jordgubb & Limoncello Rosé Sangria.

  • Bra val: Cantine Barbera – Druva: Nero d’Avola. Område: Sicilia DOC, Italien. År: 2012. Genomsnittspris: $ 18

Några tips för det perfekta sommar Sangria

  • Om det vin du valde är för torrt för dig, söt din sangria genom att tillsätta mer fruktjuice, enkel sirap, agave nektar eller ett stänk toniskt vatten.
  • Gör sangria en dag framåt, så smaker kan integrera (typ av som hur hemlagad soppa smakar mycket bättre nästa dag).
  • Använd ett gott vin, men gå inte för galen på priset. Välj en flaska du inte skulle ha något emot att njuta av på egen hand. Vin är basbeståndet, trots allt, så låt det skina!