De 5 bästa äpplen för bakning

Fall är äntligen här och det betyder en sak för mig: fall bakning. Det finns inget bättre än lukten av varm kanel som kommer från ugnen, och äpplen är ett naturligt val för att baka med kryddor.

Den svåra delen plockar vilken av de många sorter av äpplen som ska inkluderas i dina bakverk. Varje äpple har en något annorlunda smak; vissa är bättre för att äta färskt, och vissa är bättre för bakning. De bästa bakande äpplen är de som håller sin form. Här är fem av våra favoriter.

(Bildkrediter: Daxiao Productions / Shutterstock)

1. Granny Smith

Granny Smith äpplet är min go-to apple för något bakat eller kokt recept. Tårtapplet hjälper till att hålla slutprodukten från att vara alltför söt, och den håller sin form vackert när den är bakad.

Och även om du inte behöver, jag föredrar att skala min Granny Smiths. Huden är något tjockare, och visuellt bidrar den ljusgröna färgen inte mycket till presentationen.

(Bildkredit: TFoxFoto / Shutterstock)

2. Jonathan eller Jonagold

Dessa äpplen är mycket lika i smak och hur de beter sig när de är bakade. Jonathan äpplen är mildt söta och tårta. Jonagolds är en kombination av Jonathan och Golden Delicious, så det svävar lite på sötare sidan än tårta. Båda är skarpa och saftiga när de ätas färskt och håller sin form väl när de är bakade.

(Bildkrediter: Verena Matthew / Shutterstock)

3. Cortland

Tryck inte på det här lilla äpplet på sidan. Det är lite mjukare än de andra äpplen på den här listan, men håller fortfarande sin form bra. Med en bra balans mellan både söta och tårta smaker, lyser den i salta eller söta applikationer.

(Bildkrediter: Robin Stewart / Shutterstock)

4. Braeburn

Som en del Granny Smith ger Braeburn-äpplet samma stora egenskaper till ett recept, men det är lite sötare. Den rödaktiga, rosa exteriören med streck av gult och grönt gör också en fin presentation.

Äpplen är bra för mer än att baka: 15 Äppelnamn som kan vara barnnamn

(Bildkredit: AFH / Shutterstock)

5. Honeycrisp

Kanske det enklaste äpplet att hitta, vinner Honeycrisp priset för att vara en av de mest mångsidiga och allmänt tillgängliga. Med en skarp, saftig konsistens, är Honeycrisps härliga ätit ur hand, men de baka också underbart. Som namnet antyder är dessa äpplen söta med en ledtråd av honung, men de är fortfarande milda nog att spela bra i alla bakade bra.

Hedersomnämnanden: Empire och Golden Delicious

Vilka är dina favorit äpplen att baka med?