Crunchy, Tangy, Sweet: 10 Favorit-tillägg till yoghurt

Jag har ätit yoghurt varje dag till frukost för, åh, fem år nu? Ja, det skulle säkert bli tråkigt efter ett tag – om det var exakt samma dag efter dag! Det som börjar som en vanlig skål yoghurt förändras dagligen som jag lägger till i frukt, drizzle på sötningsmedel, eller strö något ömt på toppen. Här är mina favoriter!

Personligen älskar jag vanlig, nonfat, osötad yoghurt. Det är snyggt och smidigt och fungerar som en folie för nästan vad som helst som jag tycker om att lägga på toppen. Jag går igenom ungefär en badkar varje vecka och scoopar ut ungefär en halv kopp det varje morgon.

Precis som med sallader, försöker jag ha en mängd olika pålägg så att jag kan mixa och matcha varje morgon och inte bli uttråkad. Också som sallader, håller jag det enkelt med bara några ingredienser varje dag.

1. Frukt – En skarp äpplehack i små bitar eller en enda banan är min standard, men jag gillar att byta upp det när frukten är i säsong på bondens marknad.

2. Granola – Klassisk med yoghurt och med god anledning! Granola tillför crunch och textur till yoghurt. Jag har varit besatt av denna olivolja Granola nyligen.

3. Spannmål – När jag är ute av granola, ska jag stjäla en del av min mans flingor. (Cheerios är min favorit!)

4. Graham Crackers – Smulad ovanpå, det här är en annan knaprig tillägg.

5. Rostad nötter och frön – Jag håller en behållare med rostade blandade nötter i mitt kylskåp för både mina frukostar och mina sallader. Frön som lin och solrosfrön är också bra.

6. älskling – Min sötningsmedel av val. Jag behandlar mig själv med bra lokal honung. Smaken är så bra att lite går långt!

7. Maple Syrup – Mindre söt än honung och bra paring med granola eller rostade nötter.

8. Jam – Olika smaker av sylt tillför stor variation, särskilt på vintern när den färsk frukt inte är lika bra.

9. Jordnötssmör – Detta blandar aldrig helt och jag älskar att få lite av det i min skedar varje få bett!

10. Kanel – En liten strö över toppen av allt lägger till en fin kryddig söt anteckning till varje bit.

Vad lägger du in din yoghurt?

Relaterad: Hur kan jag göra tjockare hemlagad yoghurt?

(Bild: Flickr medlem thepinkpeppercorn licensierad under Creative Commons)