Crowd-Pleasing Quiches du kan göra framåt för påsken

Förra helgen åt vi en quiche. Det hade varit ett tag. Och när vi grävde in i vår skiva, kom vi ihåg hur mycket vi älskar denna härliga frukostpai. Frittatas är underbara (och lätta), men ibland vill du ha dessa smuliga, smöriga nuggets skorpa som faller av kanten av din gaffel. Dessa fem quiches är perfekta för en påskbrunch. De fyller, lätt att betjäna och kan alla göras på förhand.

Och den läckra quiche vi åt i helgen? Det hade en lagrad köttkorsk (hemlagad fyllning, men). Så om du inte har tid att göra en skorpa eller bara vill hålla saker enkelt, kan du köpa en. Men läs dessa recept; ett par av dem använder phyllo eller blöta bakverk för att göra skorpan, vilket är mycket ingen krångel.

När det gäller att göra dem i förväg kan du baka och sedan kyla quicheen och sedan värma den nästa dag. Några recept vi har sett säger faktiskt att skära quiche i kilar medan det är kylt. Det kommer att separera i skivor lättare när du uppvärmer det.

• 1. Broccoli Vitlök Quiche, från Gourmet. Oavsett var du bor och vad är säsongen är broccoli lätt att hitta. Och till skillnad från lunch counter quiches som har pulveriserad broccoli spridda överallt, har detta stora, vackra, rustika utseende bitar.

• 2. Asparges och Morel Quiche, från Solnedgång. Detta kräver torkade moreler, men om du kan hitta färsk, ännu bättre.

• 3. Pesto Ricotta Pie, från Country Living. Det här är som spanakopita i cirkelform, med ark av phyllo som bildar skorpan. Hur mycket vill du krossa ett hörn just nu?

• 4. Creme Fraiche Quiche, från Joy the Baker. Vi har hittills saknat kött. Den här har bacon, en fluffig creme fraiche fyllning och en puff konditorivaror.

• 5. Asparges, purjolök och Gruyere Quiche, från Martha Stewart. En annan asparges recept till ära av våren.

Vad är ditt favorit quiche recept?

Relaterad: Kasta en bra brunch på en budget