Creamy och Fluffy: Hur man gör de bästa krypta äggen

Vi tycker ärligt att vi kan äta äggröra till frukost, lunch och middag och vara väldigt glad. Ok, kanske inte varje dag, men definitivt oftare än det är nog bra för oss! Men när du äter så många ägg som vi gör brukar du räkna ut vad som fungerar och vad som inte gör det. Här är vår favorit metod – vad är din?

Den inte så hemliga hemligheten är att laga ägget lågt och långsamt, men får fortfarande frukost (eller middag) på bordet innan vi svälter till döden. Mark Bittman har en metod i Så här lagar du allt Vegetarisk som långsamt lagar ägg i en halvtimme. Vi är säkra på att det är gott, men vi är lite alltför utålmodiga.

Först lägger vi en stor platt grillpanna över medelvärme. Vi råkar vara en non-stick-pan, men vi har tidigare använt ett välsorterat gjutjärn med förutsägbart bra resultat. Låt bara pannan värma upp lite medan du går om att bryta ägget.

Vi piskar ägget tillsammans med en gaffel tills gyllene är uppbrutna och blandade med de vita. Om vi ​​känner oss lyxiga lägger vi till ett stänk av grädde eller en sked stor stugaost. Detta berikar ägget och ger också lite extra försäkring mot överkokning.

Sedan lägger vi till en hälsosam knopp smör på pannan och låt den smälta. När smöret börjar bubbla och skum, häller vi ägget på toppen. Låt ägget sitta i bara en minut och börja sedan skrapa.

Vi gillar små lilla äggstockar, så vi skrapar i allmänhet och vikar äggen kontinuerligt med en platt spatel. Vi bryter dem inte sönder, men vi håller dem bara lös och rör sig. Om du gillar större äggstockar skrapar du bara mindre ofta.

Så mycket som vi kan bli frestade av att grumla i våra mage, motstår vi frestelsen att sätta upp värmen. Det är mycket svårare att kontrollera hur snabbt äggen lagar mat över högre värme. De går från krämig till gummiaktig i ögonkontakt.

Och här är det sista tricket: ta äggen av värmen bara innan du tror faktiskt att de är klara. Detta beror på att äggen kommer att fortsätta laga mat i en minut eller två, även om du tar dem av värmen. När du faktiskt sitter nere för att äta, blir de bara perfekta.

Från att värma pannan för att avsluta matlagningen tar dessa ägg kanske 10 minuter. Om det verkar som länge för dig, lita på oss. De är värda väntan!

Vad är din favorit metod för äggröra?

Relaterad: 10 sätt att äta ett ägg ikväll

(Bild: Flickr medlem avlxyz licensierad under Creative Commons)