Coffee Talk: Café au Lait, Cappuccino, Latté, Machiatto Vad är skillnaden?

Oavsett om vi är på väg över universiteten för klass eller på kontoret för arbete, är chansen att de flesta av oss har en reserör av något koffeinhaltigt i våra händer. Chansen är ännu bättre att din dryck av val är en kombination av kaffe, mjölk och skum! Känner du skillnaden mellan en cappuccino och en latté?

Det är otroligt hur många variationer av kaffe + mjölk + skum som möjligt! Ändra en liten sak och drycken går från bitter till rik, eller från krämig till luftig.

Café au Lait – Denna dryck är helt enkelt halvt bryggt kaffe och halvvärmd mjölk. Du kan få lite skum på toppen, men den grundläggande tanken är att tunna det starka kaffet med en generös mängd varm krämig mjölk.

Latté – På samma sätt som en café au lait, är lattéerna gjorda med ett skott (eller tre) espresso hällt i botten av en mugg och toppad med ångad mjölk och ett tunt lager skum. Vissa föredrar att lägga till espressot senast så det sänker sig genom mjölken och skummet istället, men tanken är densamma.

Cappuccino – Vi har alltid tänkt på cappuccino som motsatsen till lattés. En cappuccino använder också skott av espresso, men proportionerna av mjölk och skum är omvänd: lite mjölk, mycket skum. Detta ger dig en mycket starkare kaffesmak. Nyckeln till en bra cappuccino är enligt vår mening verkligen utmärkt skum.

Machiatto – Om du gillar riktigt intensiv kaffesmak, prova en av dessa! Det är helt enkelt ett skott av espresso toppad med lite skum – ingen mjölk! Tillbaka i våra barista dagar tyckte vi också om en version där vi bytte ut skummet med en liten piskad kräm. Inte ett dåligt sätt att vakna på morgonen!

Se vad vi menar? Bara några enkla ingredienser, men många sätt att byta upp det och ta en drink som passar din smak exakt.

Vad är ditt favorit sätt att dricka kaffe?

Relaterad: Bästa kaffe för heta dagar: Kallt bryggt Iced Coffee

(Bild: Flickr medlem DeaPeaJay licensierad under Creative Commons)