Cocktail Basics: DIY Grenadine Syrup Straight Up Cocktails

Socker + Vatten + Granatäpplejuice + Värme

Formeln för häftklamret i hemmet är enkel. En djup granatfargad sirap med granatäpplets särskiljande tårta / söta smak, grenadin är egentligen bara en lite snyggare kusin av enkel sirap som har fått ett namn helt eget.

Grenadin används i cocktails för sin attraktiva färg så mycket som dess fruktiga smak, och ger en livlig rodnad till klassiker som Monkey Gland och Hurricane, liksom den alkoholfria favoriten, Shirley Temple, men är förmodligen mest känd för sin roll i tequila soluppgångens dramatiska granat / apelsin / gula lager.

Medan färdiga flaskversioner av grenadin finns i de flesta livsmedelsbutiker finns det också några snabba och enkla DIY-alternativ. Den snabbaste, färskaste av dessa är no-cook-metoden. Om du redan har en sats av enkel sirap till hands kan den här blandas i flera sekunder:

DIY Grenadinsirap # 1: Okokad metod (anpassad från Gary Regan, Joy of Mixology)
gör 4 uns

3 uns granatäpple juice (färska är att föredra (Gary Regan föreslår att använda en levererad citruspress för detta), men ett osötat kommersiellt varumärke som Pom kan också användas)
1 uns enkel sirap

Blanda ingredienserna ihop och lagra det i en tät burk.
Upside: Snabbt, enkelt och eftersom saften aldrig blir uppvärmd i detta recept, är den fulla, skarpa smaken av granatäpplen bevarad.
nackdelen: Med ingen värme används detta recept aldrig riktigt viskositeten hos en sann sirap. Den resulterande produkten är mycket mer vattenig och juicelike – även om detta inte är en fråga i de flesta cocktail recept.

DIY Grenadinsirap # 2: Kokad metod (anpassad från Food & Wine Cocktails 2008)
gör 8 uns

1 kopp osötad granatäpplejuice (se recept 1 ovan)
1/2 kopp granulärt socker

Smäll på saft och socker i en liten kastrull över medium värme, rör om tills sirapen är tjock nog att täcka baksidan av en sked (cirka 15 minuter). Förvara kylt i upp till två veckor.
upside: Sirap uppnår full “sirap” och så kan användas hällas över glass och andra desserter samt en cocktails.
nackdelen: Mer arbetsintensiv. Några av fruktens färskt tang är förlorad.

Har du någonsin använt färsk granatäpple eller grenadinsirap i en cocktail?

Relaterad: DIY Enkel sirap

(Bilder: Nora Maynard)

-Nora