Classic Cocktail Recept: Skruvmejseln

För Cocktailveckan på Kitchn bestämde jag mig för att dela, ja, inte mycket av ett cocktailrecept alls. Saken är att jag roterar mellan tre alkoholhaltiga drycker året runt: vodka + citronad, vodka + ginger öl och vodka + apelsinjuice. Ja, jag är väldigt äventyrlig när det gäller min sprit.

Här är saken med de tre drinkarna-jag gillar dem bara när blandarna är färska, vilket betyder direkt från pressade citroner, riven ingefära eller saftiga apelsiner. Om det kommer från en flaska (eller ännu sämre, en barfontän), ge mig bara ett stänk av vatten och en kalk och kalla det en dag.

Jag har redan delat min Peach Vodka Lemonade på internet, och tills jag får en SodaStream kan jag inte skriva upp receptet på en perfekt Moscow Mule. Så jag ger dig min vanliga, istället. Det är drycken som oftast väntar på mig när jag kommer hem från en sen natt på jobbet. Det är bubbligt, sött, tårt och uppfriskande, och på något sätt känner jag vitaminerna från apelsinjuicebalansen ut det negativa slaget från vodka. Kanske. Eller kanske inte.

Med tanke på hur mycket jag inte gillar den faktiska cocktailen märkt en “skruvmejsel” – eller åtminstone de subpar-versionerna som gjordes med burkad apelsinjuice, som ofta hittades på överdrivna bruncher och barer – ville jag verkligen inte inkludera det namnet i titeln. Förutom det faktum att det är tekniskt det är en drink som innehåller vodka och apelsinjuice. Men för rekordet tycker jag att detta “recept” (eller brist på det) borde betraktas som en guldstandard för klassikerna.

Skruvmejsel Cocktail

Serverar 1

  • Juice från en apelsin

  • 2 ounces

    god kvalitet vodka (eller gin)

  • Sprit av läsk

  • Tunna orange skivor, för garnering

Kombinera färsk apelsinjuice och vodka i ett glas med dubbla stenar. Fyll med is och sluta med ett stänk av läsk. Garnera med orange skiva.

Relaterad: Cocktail Recept: Peach Thyme Bellini

(Bilder: Nealey Dozier)