Citron Rostad Kyckling: Citron Inne eller Ut?

Pardon de mycket kliniska bilderna av rå kyckling – men hej! Det är matlagning – vi räknar med att du känner till nu. Stekt kyckling är ett enkelt sätt att göra en riktigt bra måltid på nästan ingen tid. Det var vår introduktion till rätt matlagning, okej, och medan vi fortfarande inte har bestämt vilken giblet är som, vi fortfarande gillar att hantera en kycklingkropp varje par helger. Vi brukar gå den helt sublima, saftiga och ömma Zuni-stilen för saltad rutt, men i helgen krävde vi citron kyckling…

Vi lagade mat till en folkmassa och det var en liten meningsskiljaktighet mellan oss och en medkock på bästa sättet för att få en riktigt lemonkocka.

Vi kände att fyllningen sin ihåliga mitt med massor av färska citronkilor skulle vara det mest direkta tillvägagångssättet; vår kamrat föredrog att drapera utsidan med tunna skivor men erkände att de aldrig hade försökt det tidigare. Vi ansåg att detta skulle störa korrekt brunning.

Sedan vi rostar två kycklingar bestämde vi oss för att prova båda metoderna.

Domen? Båda visade sig utmärkt lemoni och doftande med vår nuvarande favoritfrukt. Citronerna ovanpå utsidan av citronen blev lite bruna och bittra men vi tyckte fortfarande om att plocka bort dem och äta dem separat.

Vad sägs om dig – när du gör en citron kyckling, vad är din metod?