Brunch Recept: Kyckling Enchilada Omelett

Det finns ingen plats som Vegas för rockstar chefs att lägga sina vinnande kort på bordet – Michelin stjärnor verkar vara så rikliga där som öreplatsautomater. Men även den mest ambitiösa ätaren behöver en off-the-strip-rest efter en klotrottning (och gluttonous) turné på Strip. Och så var det på en kitschy mamma och popfamilj som jag hittade tröst i form av en enchiladas omelett.

Min syster, en professionell pokerspelare, packar upp sina väskor och flyttar till Vegas varje sommar. Lyckligtvis för mig har hon ett mysigt litet hus utanför staden som erbjuder fristad från ljusa ljus och brutna drömmar.

Det tar inte mycket att vrida sig för att få mig ut där varje år. (Även hennes bakgårdspool hjälper.) Men i motsats till många av de tusentals turister som flockar där varje sommar, kommer jag inte att försöka lycka till på borden eller fest på de hetaste klubbarna. Jag är där för en sak och en sak bara … att äta!! Ta med på Bacchanal Buffet, för här kommer jag!

Det bästa med att ha en syster som bor där – förutom tillgång till sin bil och ett fritt ställe att bo – är hennes lokala kunskaper. Alla pokerspelare verkar ha en insida på vad som händer, oavsett om det är den helt nya restaurangen på Strip eller en 10-sitsig sushifog i Chinatown. Det betyder också att hon “vet” människor som kan hjälpa när du försöker få en bokning på 10 minuter för 15 personer på en fredag ​​kväll.

Men sedan pengar är ett föremål för mig (som är min klädstorlek) det måste vara lite ge och ta i slutet av dagen. Inte varje måltid kan vara kobe chiliostfries och hummersvans, och det är när förorterna kommer in. Våra stora måltider balanseras med färska juicer och pittoreska kaféer. Vilket är där denna enchilada omelet kommer in.

  Det bästa brödet för franska toast- och brödpuddingar

Mina föräldrar kom till staden för min sista resa och på vägen till flygplatsen bestämde vi oss för att ha en sista Vegas fest. Men istället för att gå till en av de (många) platserna som fortfarande är kvar på min lista gör vi en pittoresk frukostplats. Beviljas det var inte mitt föredragna sätt att avsluta min resa, men vem var jag att klaga på.

Roligt nog, jag gillar inte ens frukostmat, så jag beställer alltid den mest välsmakande maträtten jag kan hitta. Det var då jag kom över kyckling enchilada omelet – svaret på mina brunchböner! Det hade alla sydvästra smaker jag älskar och adore, alla inslagna i en fluffig äggpaket. Det är självklart att det är skålen som jag kom hemma över de flesta. Så mycket för vita handskar och vita dukar!

Kyckling Enchilada Omelett

Gör 1 stor omelett

 • 1 kopp

  kokt, strimlad kyckling (bröstkött, lårkött eller blandat)

 • 1

  (10 uns) kan röd enchiladasås, uppdelad

 • 2 matskedar

  Milda gröna chili, konserverad eller fräsch

 • 1/4 tesked

  Chili pulver

 • 4

  stora ägg, separerade

 • 1 matsked

  tung grädde eller mjölk

 • 1 matsked

  osaltat smör

 • 1/4 kopp

  riven peppar Jackost, uppdelad

 • 1/4 kopp

  riven cheddarost, uppdelad

 • 3 matskedar

  krossade tortilla chips

 • Kosher salt och nymalt svartpeppar

 • Salsa, gräddfil och salse verde, för servering

Kombinera kycklingen, 3/4 kopp enchiladasås, gröna chili och chili-pulver i en mellandegryta och laga i måttlig värme tills den är uppvärmd. Smaka med salt och peppar. Minska värmen till låg och håll varm.

I en stor mixskål, vispa äggulorna och grädden tillsammans med en generös nypa salt och peppar. I skålen på en stativblandare (eller med en elektrisk handmixare) slår äggvitorna på hög hastighet tills de styva topparna bildar 4 till 5 minuter.

Smält smöret i en 12-tums nonstick skillet över låg till medium låg värme (en 10-tums stekpanna kommer att fungera men omelet kommer att vara på den tjockare sidan). Vik försiktigt äggvitorna i äggulorna tills de är helt kombinerade. Häll blandningen i stekpannan och låt den laga tills den är nästan helt inställd. Stänk 2 matskedar av pepparjackan och 2 matskedar av cheddarosten tillsammans med tortillabotten över omelet på omelet. Överför stekpannan till stekpannan för att smälta osten, 1 till 2 minuter.  

Sprid ett lager av den varma kycklingblandningen ner omelet på omelet. Kör en silikonspatel runt kanterna för att lossa den från stekpannan. Vik det i hälften och överför till en tallrik. Drizzle med några matskedar enchiladasås och resterande ost. Servera med salsa, gräddfil och salse verde på sidan.

Receptanteckningar

Inspirerad av The Egg & I, Las Vegas, NV.

(Bilder: Nealey Dozier)