Bra fråga: Vad ska man göra med denna citronpåse?

Det här fotot och frågan kommer från Courtnay, som nyligen var på mottagaränden av stora, vackra bushel citroner:

Igår tog min patient mig en jätte väska med någonting. Han sa att de är citroner (möjliga Meyer) men de ser ut som mandariner. De är sura. Vad kan jag göra med dem ?? Jag skulle vilja behålla åtminstone några av dem. Finns det något sätt att frysa dem eller göra något av dem som kan frysas? Vad sägs om sylt / ostmassa? Jag är begränsad i min erfarenhet, att jag bara har gjort frysta sylt men är villig att försöka. Också, hur länge kommer dessa citroner att vara kvar innan jag måste använda dem? De kom från trädet igår. Så jag letar efter några recept / tips som sträcker sig från öknar till rengöringsprodukter.

Dom vi önskar att vi kunde ta lite av era händer. De ser faktiskt ut som Meyer citroner, även om den humpiga huden ser mycket ut som en yuzu, en japansk citrus som är en släkting till mandarinorange. (De flesta Meyer citroner har en mjukare hud.) Men yuzu är inte lika vanligt i USA, och den djupa orangefärgade färgen är mer typisk för Meyer citroner, så vi gissar det är vad du har.

Meyer citroner är mildare och sötare än vanliga citroner men fortfarande ganska tårta. Vi älskar dem här, och vi har recept som använder några och recept som använder mycket. Här är våra förslag:

• Citron Curd (över, vänster). Här är vår recension av ett Martha Stewart recept, som har blivit vår mall för att göra ostmassa. Det är enkelt, du kan säkert dubbla (eller tredubbla) receptet, och det kan frysas. Vi kan sänka sockret bara lite, eftersom du använder sötare Meyer citroner.
• Meyer Citron Shaker Pie (ovan, höger). Detta är en vacker paj från Faith som verkligen lyfter fram citroner, skal och allt.
• Konserverade citroner med kardemumma. Dessa är vanliga i Mellanöstern och Marockansk matlagning, och de kan vara dyra om du köper dem i affären. Här är ett recept för att göra din egen som kommer att hålla i flera månader i kylskåpet.
• Meyer Citron och Valnötkaka. En annan god efterrätt som låter citronerna ta centrum.
• Meyer citronkornsallad med asparges, mandel och getost. Om du försöker använda de sista få … Detta är en bra sallad för våren, som asparges börjar göra sitt utseende.
• Spaghetti med Mascarpone, Meyer Citron, Spenat och Hasselnötter. En annan snabb måltid som kräver ett par Meyer citroner.

Vi bokade också detta recept från Fine Cooking:
• Citron Ginger Marmalade. Det är en mycket enkel jam som använder pektin, vilket eliminerar några av gissningen. Det kommer att hålla ett tag i kylskåpet och kan enkelt arbeta med Meyer citroner.

Du bör också titta på det här inlägget:
• Reader Feedback: Vad ska vi göra med dessa citroner? Det finns många bra idéer i kommentarerna.

Det är våra tankar. Några andra idéer för Courtnay?

Relaterad: Seasonal Spotlight: Meyer Citroner

(Toppbild: Courtnay Gross)