Bra fråga: Vad kan jag göra med Whey från yoghurt?

Här är en bra fråga från Hannah. Kan du hjälpa henne?

Jag gjorde yoghurt för första gången någonsin som ett resultat av att du länkar till artikeln om det är billigare att köpa eller köpa vissa livsmedel. Yoghurten är otroligt och kommer att bli ett vanligt projekt! Men jag har en pint vassla som jag inte är säker på vad jag ska göra med. Jag vet att jag kan baka med det, men mellan mig själv och min man finns det bara så många muffins / kex mm vi kan äta.

Hon säger också:

Jag har också funnit motstridiga källor om hur länge vassle kommer att hålla i kylskåpet, och om det fortfarande har levande bakterier i den. Vad är den riktiga historien?

Hannah, det är bra att du har gjort din egen yoghurt. Det här är en fascinerande fråga, och inte en som vi har någon erfarenhet av! Det finns dock många saker som du kan göra med kvarvarande vassle. Du kan använda det i stort sett alla recept som kräver mild mjölk eller mjölk. Här är några intressanta länkar vi hittat. Den mest spännande möjligheten gör det ärligt Mer ost – ricotta eller gräddeost!

• Göra ricotta med vassla – Denna artikel verkar emellertid oklart om huruvida kvarvarande vassle från yoghurt skulle kvalificera sig för att göra ricotta.
• Leftover Whey på Dollar Stretcher, inklusive ett tips om att använda det för att göra cream cheese
• Vad ska man göra med kvarvarande vassle? på Chowhound

OK läsare med mer erfarenhet av vassle – några bra tips? Också några idéer om hur länge vassle håller?

Nästa fråga?

Relaterad: Weekendprojekt: Gör din egen Mozzarella!

(Bild: Flickr medlem foonus licensierad för användning under Creative Commons)