Bra fråga: Vad är den bästa pannkaktspateln?

Kan du hjälpa Hilary välja en stor pannkaka spatel för sin pojkvän?

Min pojkvän födelsedag kommer upp, och han är en stellar pannkaka maker. Men vi äger inte en stor spatel. Jag har tittat på mina alternativ (Oxo / Calphalon / etc), men jag ville ha en åsikt från experterna. Vad är den bästa pannkaka spateln tillgänglig?

Hilary, jag hörde experten pannkaka maker i mitt hushåll (min man) och han bara shrugged och sa “något tunn.” Jag håller med; Jag tror att de bästa pannkaktspatlerna har en mycket tunn kant för att låta dig komma under den delikata halvkokta pannkakan för att vända den utan att rynka eller riva. Vi använder en metallspatel, eftersom vi har en griddle för pannkakor, men om du använder en nonstickpanna eller stekpanna kan du ha en gummi- eller silikonspatel. Jag donerade bara min gummispatel; Jag hittade det inte tillräckligt tunt eller tillräckligt starkt.

Annat än det har jag inte mycket råd. Läsare – har du goda råd om pannkaka spatlar?

Spatlerna som visas ovan, från vänster till höger:
• Spatel, Slotted – Denna spatel med spetsar är bra för mycket hög värme, och det är också den typ av spatel som rekommenderas av MakePancakes.com.
• MIU Flexibla Pannkaka Spatlar – Dessa nylonspatlar får bra recensioner, och deras bredd verkar vara till hjälp för att vända stora pannkakor.
• Oxo Good Grips Stainless Serving Spatel – Det här är inte en traditionell pannkaka spatel alls, men ibland har jag använt en liknande redskap för att flippa och flytta pannkakor. Längden är faktiskt väldigt hjälpsam, och den här typen av spatel kommer att göra dubbeltjänst på annat håll.

Nästa fråga?

Relaterad: Recept: Fluffy Ricotta Pannkakor

(Bilder: Cooking.com och Amazon.com)