Bra fråga: Hur kan jag återuppvärmas utan mikrovågsugn?

Kära Kök,

Jag har inte haft en mikrovågsugn i ungefär två år nu och det mesta jag inte missar det. Men jag undrar: vad gör andra mikrovågsugnfria kockar för att värma upp måltiderna?

Jag brukar göra en liten hobo-pack av aluminiumfolie (fyll i maten i aluminiumfolie) och håll den sedan i brödrosten i ca 15 minuter. Detta är ett sätt att undvika att smutsar en kruka på en spishäll.

Tack,
Laura

Laura,

Tack för din fråga. Du är i gott företag här. Enligt vår mycket okunniga undersökning har cirka 15% av köksläsarna inte mikrovågor. Jag hoppas att några av de mikrovåglösa bland oss ​​kommer att prata och dela med dig av förslag.

Vi har hört att vissa människor förseglar måltider av pasta och ris i plastpåse och släpper dem i kokande vatten för att värma upp dem. Det verkar som riskabelt affärer för oss. Detta skulle fungera bättre om väskan var vakuumtätad, men de flesta som inte har plats för en mikrovågsugn vill förmodligen inte lagra en vakuumförseglare antingen.

Din fråga påminde mig om “No Nukes” -posten på Hedonia. “Jag har till och med blivit ganska skicklig att återuppvärma alla slags rester på stovetoppen. Det är bara inte värt att ta upp rymden,” skriver Sean. Som du använder han sin brödrost i stället. Debatten om mikrovågsugn vs toaster-ugnen fortsätter över vid Chowhound.

Vänligen dela mer idéer om uppvärmning utan mikrovågsugn i kommentarfältet.

Nästa fråga?